19 / 04 / 2024

Yol üstü otelleri uyku satıyor

Yol üstü otelleri uyku satıyor

Gecele otelleri, işi gereği seyahat edenlere ‘uyku satmayı', şirketlerin çalışanları için ödediği otel faturasını yüzde 40 azaltmayı hedefliyor



Türk Petrol'ün eski ortaklarından Varol Dereli ve iki ortağı Türkiye'yi yeni bir otel konseptiyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Gecele adı verilen oteller, şehirlere 10 kilometre uzaklıkta, karayollarının kenarlarında kurulacak. Üç katlı olarak inşa edilecek olan bu otellerde amaçlanan, işi gereği sürekli seyahat eden orta düzey yöneticilere sadece konforlu bir uyku sunmak. Avrupa ülkelerinde bu tarz yol üstü otellerin çok yaygın olduğunu dile getiren Varol Dereli, şu bilgileri verdi:
“Bizim amacımız uyku satmak. Bu, sadece seyahat edenlerin gecelemek amacıyla kalabileceği bir otel olacak. Avrupa'da bu işe uyku perakendeciliği deniyor. Bu tarz oteller, konforlu odalarıyla butik hizmet vermeye yönelik açılıyor.”
Hedef kitlelerinin kurumların sürekli seyahat etmek zorunda olan personelleri olduğunu söyleyen Dereli, şöyle konuştu:

1 otel 2 milyon dolar
“Arabalarıyla dolaşan satış ve pazarlama elemanlarına, ilaç represantanlarına, Anadolu'yu dolaşan banka temsilcilerine yaptıkları seyahatler boyunca konforlu bir uyku ve uygun bir çalışma ortamı oluşturacağız. Türkiye'de henüz denenmemiş bir model.”
Bir otelin maliyetinin 2 milyon dolar civarında olduğunu söyleyen Dereli, ilk otelin bu yıl içerisinde Eskişehir'de açılacağını, ardından Denizli, Samsun, Kayseri ve Konya'da otel yatırımları yapacaklarını ifade etti.

Arsa sahiplerine çağrı
Otellerin kurulacağı ilk 10 şehri ve ne tür hizmetleri kapsayacağını 217 şirket yöneticisi ve personeliyle yapılan anketler sonucunda belirlediklerini dile getiren Dereli şöyle devam etti:
“Bizim hedef kitlemiz, karayollarında bulunan benzin istasyonlarının kitlesi aynı zamanda. Dolayısıyla bir benzin istasyonu ağı gibi her ilin giriş ve çıkış noktalarında oteller açmayı planlıyoruz. Oteller 3 katlı ve 58 odalı olacak. 1500 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek. Sade ve modern bir mimariyle prefabrik malzemeler kullanacağız.”
Dereli, 1 yıl sonra 10 otel birden açacaklarını, hedeflerinin ise 250 otele ulaşmak olduğunu söyledi.
Proje için yabancı yatırımcılarla görüştüklerini dile getiren, projenin ortaklarından Alper Aksoy, “Otellerin inşa edileceği arsaların alınması yerine, arsa sahiplerinin de yatırımcı olması ve Gecele işletmecisi olabilmeleri imkânını da sunuyoruz” dedi.



Bir gecelik fiyat 50 TL
Gecele otellerinin bir gecelik konaklama ücretinin kurumlar için 50 TL olacağını söyleyen projenin ortaklarından Alper Aksoy'a göre, bu otel konseptiyle müşteriler için otel maliyetleri minimuma inecek. Aksoy şunları söyledi:
“Odalardaki gardıropların kapakları ve çekmeceleri olmayacak, çünkü iki gün kalacak müşteri kıyafetlerini yerleştirmez. Küvet yerine rahat duş yapabilecekleri kabinler kurulacak. Çünkü kısa süre kalan müşteriler küvet kullanmıyor. Bunlar küçük gibi görünse de maliyetleri düşüren ayrıntılar.”

Mini bar, sauna yok
Gecele otellerinde mini bar, oda servisi, sauna gibi hizmetlerin de olmadığını ifade eden Aksoy şöyle devam etti:
“Öğle ve akşam yemeği yenilebilecek restoran da olmayacak. Küçük bir restoranda kahvaltı verilecek. Kurumların otelimizde kalan elemanları için bir kart verilecek. Kişi tüm harcamalarını bu kartla yapacak.
Böylece kurumlar çalışanlarının ne zaman nerede olduğunu, ne kadar alışveriş yaptığını görebilecek. Tek fatura kolaylığı ise firmalar için ayrı bir cazibe nedeni. Kurumlar, diğer otellere göre yüzde 40 civarında daha az ödemiş olacak.”

Milliyet

Geri Dön