26 / 04 / 2024

Yonca Cevher Yenel: Odasını hazırlarken renklerine dikkat ettim

Yonca Cevher Yenel: Odasını hazırlarken renklerine dikkat ettim

Oyuncu Yonca Cevher Yenel, oğlunun odasını hazırlarken renklere önem verdiğini söyledi ve ekledi: Renkler beni mutlu da edebilir mutsuz da... çok zorlandım ama çikolata kahvede karar kıldım



Binbir Gece' dizisinde fettan gelin 'Füsun' karakteriyle hafızalarda yer edinen Yonca Cevher Yenel, yakında atv'de yayınlacak olan 'Kızım Nerede' adlı diziyle karşınıza gelecek. Yenel şu sıralar hem rolüne hazırlanıyor hem de tüm hayatını adadığı 2 buçuk yaşındaki oğlu Alideniz'le ilgileniyor. Ünlü oyuncu, Alideniz'le aralarındaki ilişkiyi ve anneliği Bebeğim dergisine anlattı.

 Annelik nasıl gidiyor
şžahane gidiyor. Anne-baba olmak çok ağır bir sorumluluk ama bir o kadar da zevkli. Onu doyurmak, temizlemek, uyutmak, onunla oynamak ve an an büyüdüğüne tanıklık etmek muhteşem... Bir anne-baba için çocuğunun fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü görmekten daha güzel ne olabilir ki...

 çocuk odası hazırlamak anne-baların hem en keyif aldığı hem de en çok tartıştığı konudur...
Biz Alideniz'in doğumuna iki ay kala, şu anda oturduğumuz eve taşındık ve bütün evi yeniden dekore ettik. Dolayısıyla sıfırdan bir oda hazırlayabilme fırsatımız oldu. Eşim Ali, oğlumuz Alideniz'in odasıyla ilgili tüm seçimleri bana bıraktı. Benim aklımda da mobilya seçimiyle ilgili bir fikir vardı. Bu fikri Ali'yle paylaştım ve o da işi gereği (sahne tasarımcısı) modeli, odanın ölçülerine göre ve en kullanışlı olacak şekilde düşünerek çizimleri yaptı. Uyumlu ve iyi bir ekip olduk ve hiçbir sorun yaşamadık.

ODASINI çOK SEVİYOR
 Odayı hazırlarken nelere dikkat ettiniz
Alideniz'in odasını hazırlarken renk uyumuna çok dikkat ettim. Bu benim için çok önemlidir, çünkü renk beni mutlu da edebilir, mutsuz da edebilir. çocuğumun içinde büyüyeceği odanın renklerine karar vermek gerçekten çok önemliydi. Biraz zordu ama doğru seçimler yaptığıma inanıyorum. Ama boyacılar odayı neden çikolata kahveye boyanmasını istediğime bir anlam veremediler. Onları ikna etmek biraz zor oldu.

 Alideniz odasında vakit geçirmeyi seviyor mu
çok seviyor. Kendi odasında uyuyor. Kıyafetlerini giydirirken, altını temizlerken ve uyurken odasında olmak istiyor. Evde ayrıca oyuncaklarının olduğu bir oda daha var. Dolayısıyla zamanının büyük bölümünü orada, babaannesiyle oyun oynayarak geçiriyor. Ve tabii ki ailenin tüm diğer fertlerini de orada ağırlıyor, çadırında çay ikram ediyor.

HAYATIMIN EN GÜZEL YILLARINI YAşžIYORUM
 Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti
Hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum. Evet, bazı değişiklikler yaşadığımın farkındayım. Bunlardan en önemlisi daha sorumluluk sahibi olmak ve her insanda var olan bencillik duygusunun en aza inmesi... Örneğin; ben acıktığım zaman gözüm hiçbir şey görmezdi, çok sinirli olurdum ama şimdi ne kadar acıksam da Alideniz'i doyurmadan asla yemek yiyemiyorum, önce o doymalı. Olması gereken de bu zaten...

HER şžEY DAHA ANLAMLI
 Alideniz'le beraber nasıl vakit geçiriyorsunuz
Aklınıza gelebilecek her şeyi birlikte yapıyoruz. Alideniz'le beraber uyuyoruz, uyanıyoruz, yemek yiyoruz, birlikte oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Yani her şeyi beraber yaşıyoruz. Alideniz hayatımıza girdiği andan itibaren yaptığımız her şey onunla daha anlamlı ve daha keyifli.

çOCUĞA SAYGILI OLMAK LAZIM
 Yeni anne-babalara neler önerirsiniz
Kim ne derse desin, ne öneride bulunursa bulunsun, en doğru yolu anne-baba ve çocuk birlikte yaşayarak bulur. Yani ben şimdi ne desem boş olur! Ama yine de tek bir şey söyleyebilirim, sadece çocuğa değil eşlerin birbirlerine de saygı duyması çok önemli. çünkü biz çocuğumuza saygılı olursak ve onun yanında birbirimize de saygılı olursak, kendine daha güvenli, dolayısıyla da diğer insanlara da saygı duyan biri olmasını sağlayabiliriz.
Sabah


Geri Dön