23 / 04 / 2024

Yozgat Adalet Eğitim Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yozgat Adalet Eğitim Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adalet Eğitim Merkezi ve kapalı ve açık cezaevi inşaatlarını inceledi. Projelerin inşaatlarında sona gelindiği açıklandı.



Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adalet Eğitim Merkezi ve kapalı ve açık cezaevi projelerinde incelemelerde bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yurtnaç, Yozgat adına önemli istihdam kaynağı oluşturacak yatırımların önemine değinerek,"Cezaevi inşaatı tamamlandığında artırılmış kapasitesi ile burada 5 bin hükümlü ve mahkum kalacak. Tabur Komutanlığı binası ile yaklaşık bin asker görev yapacak. Yaklaşık bin personeli ve çevreye sağladığı ekonomik etkileşim ile cezaevi, Yozgat’a önemli ekonomik katkılar sağlayacak. Adalet Eğitim Merkezimiz ise modern yapısı ve her ay bakanlığın hizmet içi eğitimine katılacak yaklaşık 400 personeli misafir edecek ciddi bir sosyal tesis, eğitim merkezi olacak" dedi.

Yatırımları detaylı inceleyen ve eksiklerinin giderilerek kısa sürede tamamlanması için talimat veren Ataman, Adalet Bakanlığı bünyesinde Yozgat’a kazandırılan yatırımların şehre direk ve ciddi katkılar sağlayacağını açıkladı.


Geri Dön