24 / 04 / 2024

Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi 2017'de tamamlanacak!

 Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi 2017'de tamamlanacak!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımına bu yıl başlanılan Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi inşaatında incelemede bulundu. İnceleme sonrası Yazıcı, eğitim merkezinin 2017 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi.



Diyanet Eğitim Merkezi'nin süresinden önce de teslim edilebileceğini ifade eden Yazıcı, "Seksenin üzerinde insanın çalıştığı inşattaki çalışmalar durmaksızın devam ediyor. Yüklenici alt firmanın işi bırakması ve işçilere bir miktar borç bırakması nedeniyle inşatta sıkıntı var gibi mütalaa edilse de asıl yüklenici firma işi tekrar deruhte etti ve inşaatın seyrinde herhangi bir gerileme olmadı" dedi.


Diyanet Eğitim Merkezi'nin Yozgat'ın tanıtımı ve kalkınmasına iyi bir örnek olacağını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:"Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin kullanıldığı bu güzel eserin bir yıl içerisinde bitmesini beklemekteyiz. Yozgat'ın kendi kabuğunu çatlatma, müreffeh iller arasında yerini alma noktasında çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. İlimizin her köşesinde, il merkezi ve ilçelerde hummalı bir şekilde devam eden yatırımların, gerek ödenek gerekse imalat yönünden bir sıkıntısı olmadığını belirtmek isterim. Mevsim şartları nedeniyle bir yavaşlama söz konusu olsa da her gün daha iyiyi yakalamaktayız."


Toplamda 23 milyon liraya mal olacak 38 bin metrekarelik alanda kurulan eğitim merkezi bünyesinde, otel, derslikler, kütüphane, konferans salonu, lojmanlar bulanacak ve 300 kişi aynı anda eğitim görebilecek.


Radikal


Bu haber Hürriyet Yerel'de şöyle yer aldı: 

Bekir Bozdağ’ın Başbakan Yardımcılığı döneminde Yozgat’a söz verdiği ve 2015 yılının ilk aylarında inşaatına başlanılan Diyanet Eğitim Merkezi’nin inşaatı hızla sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bahçeşehir Mahallesinde inşaatı başlayan Diyanet Eğitim Merkezi 38 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Bünyesinde otel, derslikler, kütüphane, konferans salonu ve lojmanların bulunduğu eğitim merkezi bölgenin en büyük ve en modern merkezlerinden biri olacak. 23 milyon TL’ye mal edilecek olan eğitim merkezinde 300 kişi aynı anda eğitim görebilecek.

Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, görevlilerden bilgi aldı. Vali Yazıcı, 2017 de tamamlanması planlan Diyanet Eğitim Merkezi’nin süresinden önce teslim edilebileceğini belirterek ,“80’in üzerinde insanın çalıştığı inşatta ki çalışmalar durmaksızın devam ediyor. Yükleyici alt firmasının işi bırakması ve işçilere bir miktar borç bırakması nedeniyle inşatta sıkıntı var gibi mütalaa edilse de, asıl yükleyici işi tekrar deruhte etti ve inşaatın seyrinde herhangi bir gerileme olmadı” dedi. Diyanet Eğitim Merkezi Yozgat’ın tanıtımı ve kalkınmasına iyi örneklerden biri olacağını vurgulayan Vali yazıcı, “ Selçuklu-Osmanlı mimarisinin kullanıldığı bu güzel eserin önümüzdeki yıl içerisinde bitmesini beklemekteyiz” diye konuştu.

Yozgat’ın kendi kabuğunu çatlatma, müreffeh iller arasında yerini alma noktasında çalışmalara aralıksız devam ifade eden Vali Yazıcı, “İlimizin her köşesinde, il merkezi ve ilçelerde hummalı bir şekilde devam eden yatırımların, gerek ödenek gerekse imalat yönünden bir sıkıntısı olmadığını belirtmek isterim. Mevsim şartları nedeniyle bir yavaşlama söz konusu olsa da, her gün daha iyiyi yakalamaktayız” dedi.


Bu haber Yozgat Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Bekir Bozdağ’ın Diyanet işleri Başkanlığından sorumlu Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde Yozgatta yapımını öngördüğü Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi binasının inşaatı hızla yükseliyor.Ak Parti Yozgat milletvekili ve dönemin Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla kentpark yakınlarındaki 38 bin metrekaralik alanda inşaatına başlanan modern Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi projesinin en geç 2017 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi. 


Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden yaklaşık 23 milyon liraya maledilecek DEM aynı anda 300 din görevlisinin eğitimine olanak sağlayacak şekilde tesis ediliyor. Edinilen bilgilere göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yakından ilgilendiği Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi binası 5 yıldızlı bir otel konforunda tesis ediliyor.Osmanlı-Selçuklu mimarisine göre tasarlanıp inşa edilen Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi binası içerisinde otel,derslikler,kütüphane,konferans salonu ve lojmanlar yer alacak. YDEM binası tamamlandığında Diyanete bağlı Türkiyenin çeşitli illerindeki imam,hatip,müezzin ve vaaz adayları ,Yozgatta eğitilmek üzere ağırlanacak.. 


Yozgat DEM projesi,Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Yozgata kazandırmak istediği Adalet Eğitim merkezi ve adli tıp kurumu gibi proğram dışı yatırımlar içersinde yer alıyor.Bozdağ,bu üç proğram dışı projelerinden dolayı Adalet ve Diyanet camiasında takdirle anılıyor. 


Yozgat Gazetesi



Geri Dön