19 / 04 / 2024

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

YOZGAT Spor Vadisi’nin şehirle bağlantısını sağlamaya yönelik başlatılan tünel çalışması devam ediyor.Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirtti.



Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirterek, “Nohutlu Tepe altından geçecek olan tünelle kent park girişini dolaşmadan, şehir merkezine ulaşım sağlanacak. Bu konuda, İsfalt Genel Müdürü Ahmet Ağırman ve TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Spor Vadisi için ekipman seçimi yaptık” dedi.


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Spor Vadisi’nin en kısa sürede tamamlanıp, hizmetine sunulacağını söyledi. Spor Vadisinin üç etaptan oluştuğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Birinci etapta Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre atletizm pisti, 3 adet basketbol voleybol sahası, 3 adet pota sahası, 2 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların hepsini toplam maliyeti şu anda 25 milyon lira. Bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.


Vadinin ikinci etabında ise dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, gölet çevresinde iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprülerin yer alacağını sözlerine ekleyen Vali Yazıcı, bölgeye 90 bin fidan dikildiğini söyledi.



Yozgat Spor Vadisi ne 320 metrelik tünel!


Hürriyet 


Geri Dön