24 / 04 / 2024

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı bölgesinde başlatılan restorasyon inşaatında sona gelindi.



Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yapılan çalışmalar sonucunda, yok edilen tarihi dokunun yeniden canlandırılacağını söyledi. Başkan Arslan, “Yozgat'ta, geçmişin izlerini takip etmeye ve yaşatmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geçmişe sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Tol Çarşıda yok edilen tarih yeniden canlanacak. Bir mezbelelikten, çok güzel bir tarihi çarşı ortaya çıkacak" dedi. 


Başkan Arslan, bölgede bulunan esnafı mağdur etmeden, geçici iş yerlerine taşıdıktan sonra çalışmalara 1 Nisan tarihi itibariyle başlandığını, çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını aktardı. 

Başkan Arslan, yok edilen önemli bir değeri yeniden ortaya çıkarmaya, tarihi Tol Çarşıyı yeniden Yozgat'la buluşturmaya çalıştıklarının altını çizerek, çalışmaları inceledi, bilgi aldı. "Tol Çarşı restorasyon inşaatımız hızla devam ediyor, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalarda sona yaklaşıldı" diyen Başkan Arslhan, "Yılların ihmaline son verdik. Yozgat'ın ayakta kalabilen tek tarihi çarşısını, günümüzle buluşturduk. Artık Yozgat'ın da güzel, kültür ve tarih kokan, büyük bir medeniyetin izlerini taşıyan bir çarşısı var" şeklinde konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön