26 / 04 / 2024

Yozgat Ziraat Odası tesisleri açıldı!

Yozgat Ziraat Odası tesisleri açıldı!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, "Tarım ve hayvancılık sektöründeki dünyadaki gelişmelere Türkiye ayak uydurup, öncülük yapacaktır" dedi



Yozgat’ta Ziraat Odası tarafından Atatürk Yolu mevkinde yaptırılan hizmet binası, laboratuvar, depo, satış mağazası, eğitim salonlarının bulunduğu tesislerin açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptıkları konuşmada, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründe yapılan çalışmaları, sorunları ve çözüm önerilerine yönelik görüşlerini açıkladı.

"Tarım ve hayvancılık sektöründeki dünyadaki gelişmelere Türkiye ayak uydurup, öncülük yapacaktır" diyen Bozdağ, Yozgat’ın su kaynakları bakımından zengin olmadığını, mevcut kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını, inşaatı devam eden Musabeyli Projesi içme suyu ve sulama amaçlı barajın buna bir örnek olduğunu bildirdi.

Bozdağ, mevcut su kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik çalışmaların ülke genelinde yaygın hale getirilmesi için yeni bir projenin hazırlıklarının devam ettiğinin altını çizerek, "Bin göle bin gölet" sloganıyla ülke genelindeki göllere göletler yapılarak, kurak toprakların sulanacağını anlattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise konuşmasında sanayi karşısında geri plana itilen tarımın desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tarım sektörü insanoğlu var oldukça varlığını sürdürecektir. Sektörün gelişmesi için daha bol ve kaliteli ürünlerin elde edilebilmesi için gerekli önlemlerin geciktirilmeden yapılması gerekir" diye konuştu.

Ekici, Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden birisi olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletme sayısının bir hayli fazla olmasına karşılık, bu işletmelerin AB standartlarının çok altında kaldığına işaret edip, bu nedenle sektörün klasik anlamdan kurtarılıp, rekabet edebilir düzeye getirilmesinin gelecek açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

-TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da konuşmasında, Türkiye’de kanunun öngördüğü aidatlar üzerinden yüzde 60 indirim yapan tek kuruluş olduklarını, çiftçiden almaları gereken aidatın sadece yüzde 40’lık dilimini aldıklarını söyledi.

Aldıkları, topladıkları aidatları tekrar çiftçiye harcadıklarını, Yozgat’ta ve diğer illerde yapılan çiftçiye yönelik yatırımların bunun göstergesi olduğunu bildiren Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Herkes aldığı paranın hesabını versin. Şimdi bütün mesele bu parayı nasıl çevireceğimiz, bu önemli. Çünkü bu para adamı yakar, bu rant parası, havadan gelen faiz parası değil, bu parayı çiftçimize son kuruşuna kadar çeviremezsek, Allah’a hesabını veremeyiz. Dolayısıyla bütün başkanlarda da bu heyecanı görüyorum ben. AB projesi, ürün işletme tesisleri, hizmet binaları, laboratuvarlar, bakın bunlar çok önemli. Bunları çiftçi alabilir mi?, yapabilir mi? Oda almış, çiftçinin hizmetine veriyoruz."

Dünyada artık yeni eğilimlerin, gelişmelerin bulunduğunun altını çizen Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin dünyadaki bu gelişmelere, bu gidişata kayıtsız kalamayacağını, bunun mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Dünyada tarım önemli sektör haline geldi ama şimdi dünyadaki gelişmelerin ve uluslararası kuruluşların aldığı birçok karar bizi çok yakından ilgilendiriyor" dedi.

Verimliği yakalamayan ülkelerin et, süt, buğday ve mısır üretmesinin mümkün olmayacağını dile getiren Bayraktar şöyle dedi:
"Buğdaya bugün fiyat buluruz, ete bugün fiyat bulur günü günü kurtarırız. 10-15 sene sonra dünya ülkeleri ile tarımda nasıl yarışacağız, nasıl rekabet edeceğiz? Bunu düşünmeliyiz. Verimi arttırmak zorundayız. Bunun için gerekli desteklerin verilmesi gerekiyor. Damlama sulamaya, yağmurlamaya büyük desteklerin verilmesi gerekiyor. Yarın AB’ye girdiğimizde her alanda rekabet edebilelim. Küresel ısınma zaman zaman bizi vuruyor. Küresel ısınma dünyada birçok ülkeyi de vuruyor. Bundan sonra bu hadiseyi çok yaşayacağız."

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile belediye başkanları, oda temsilcileri ve çiftçilerin de katıldığı törendeki konuşmaların ardından Yozgat Ziraat Odası tesislerinin açılış kurdelesi kesildi.
AA


Geri Dön