23 / 04 / 2024

Yozgat’a Japonya’dan 111 milyon euro destek!

Yozgat’a Japonya’dan 111 milyon euro destek!

Yozgat’ta 139 milyon euro’ya malolacak 475 yataklı Şehir Hastanesi için Japon bankalarından 111 milyon euro’luk finansman desteği sağlandı. Hastanenin 2017 yılında açılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...



Kamu - özel sektör işbirliği kapsamında 139 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek Yozgat Şehir Hastanesi için Japonya’dan 111 milyon euro finansman desteği sağlandı. 

 

Düzenlenen toplantıda konuşan sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye’de günde 1 milyona yakın hastaya poliklinik hizmeti verildiğini belirterek, şunları söyledi:


“Ülkemizde toplam 34 şehir hastanesi için düğmeye bastık. Bunun 17’sinin imzaları tamamlandı. Bu yatırımlar hayata geçtiğinde ülkemiz toplam 40 bin yatak kapasiteli ve son donanıma sahip şehir hastanelerine kavuşacak. Türkiye’nin en güçlü firmaları ve uluslararası bankalarla işbirliği içinde bu süreci yönetiyoruz. Bu yatırımlarımızı uluslararası sağlık turizmine açarak, sağlık amaçlı seyahat eden yaklaşık 2 milyonu ülkemize getirmeyi hedefliyoruz.” 


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Yozgat Şehir Hastanesi projesini, dünyanın önde gelen yatırım fonlarından Meridiam Yatırım Fonu ile Sıla Grup ve Şam Yapı işbirliğinde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kayaalp, “Projenin finansmanını, Japonya’nın en önemli iki bankası Sumitomo Mitsui Banking Corp ve Bank of Tokyo Mitsubishi ile Siemens ve Intesa işbirliğiyle gerçekleştirdik” dedi. 


Sağlık yatırımlarında hedeflerinin  Adana  ve Yozgat ile sınırlı olmadığını belirten Kayaalp, “Toplamda 6 bin 818 yatak kapasitesine, 2 milyon metrekare inşaat alanına sahip ve kamu-özel işbirliği modeli ile yapılacak projelerimiz için 2 milyar euro’luk yatırım hedefliyoruz” diye konuştu. 


15 ameliyathane


Yozgat Şehir Hastanesi’nin işletme süresi 25 yıl olarak belirlendi. Sağlık kampusü yaklaşık 140 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak. 


Bünyesinde 113 poliklinik odası, 15 ameliyathane odası, acil servis, yoğun bakım ünitesi, anjiyo, kemoterapi, endoskopi, nükleer tıp üniteleri, fizyoterapi ve hemodiyaliz merkezi, radyoloji bölümü ve ileri düzey patoloji bölümü bulunan Yozgat Şehir Hastanesi, tam kapasite ile çalışmaya başladığında, Yozgat ili ve çevresinin sağlık hizmeti ihtiyacını en modern şartlarda karşılayacak bir donamına sahip olacak.



Milliyet





Geri Dön