26 / 04 / 2024

Yozgat'a Spor Vadisi projesi geliyor!

Yozgat'a Spor Vadisi projesi geliyor!

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı; hızlı tren, şehir hastaneleri, spor vadisi ve çamlık milli park projeleri ile Yozgat'ın çehresinin değiştiğini söyledi. Yazıcı, jeotermal kaynaklarının da turizme kazandırılma çalışmalarının sürdüğünü vurguladı..



Vali Yazıcı yaptığı açıklamada, Yozgat'ın Avrupa Birliği ve Türkiye'nin kırsal kalkınmayı destekleme hibelerinden en çok yararlanan il konumunda olduğunu belirtti. Yazıcı, modern hayvancılık tesislerinin sayısının her geçen gün arttığını ifade ederek, Yozgat'ın kendi süt ve et markalarıyla yakın zamanda Türkiye'de adından söz ettireceğini kaydetti. 



Jeotermal atağı 


Yozgat'ın jeotermal sıcak su kaynağı bakımından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Yazıcı, jeotermal sıcak kaynaklarının da turizme kazandırılma çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Yazıcı, bu kaynakların sağlık, turizm ve diğer alanlarda değerlendirileceğini söyleyerek, "İl genelinde bütün ilçelerimizde oldukça yüksek potansiyelde sıcak su kaynaklarımız var. Yozgat'ımız çok aktif bir deprem fay hattında olmamasına rağmen hemen hemen sıcak su kaynağı olmayan ilçemiz yok. Özellikle ilimizin doğu ve batısında konuşlanmış ve güneyinde konuşlanmış ilçelerimizin tamamında sıcak su kaynağı var. Örneğin Akdağmadeni, Yerköy, Sarıkaya, Saraykent ve Boğazlıyan'da ilimiz nüfusunun yoğun olan ilçelerin tamamında sıcak suyumuz var" dedi. 


Yozgat Spor Vadisi 


Spor Vadisi projesinin ise bin 500 dönümü aşkın bir arazi üzerinde 3 etaptan oluştuğunu vurgulayan Yazıcı, "Yozgat Valiliği Abdulkadir Yazıcı ve Belediyesi olarak bu yola beraber çıktık. Açık spor alanları gölet düzenlemesi, piknik alanları, kayak üniteleri, kayık üniteleri, tüneller çocuk treni, dağ kızağı ve açık spor üniteleri tamamı olmak üzere geniş bir faaliyet alanı olacak" diye konuştu. Projenin üç aşamada ve üç etapta uygulanmak üzere hazırlandığını ve iki yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Yazıcı, "Birinci etap spor alanları, ikinci etabımız göl ve etrafındaki düzenlemeler. Üçüncü alanımızda reklasyon alanımız ve ağaçlandırmalar"dedi. 


Şehir Hastanesi


Yazıcı, Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin "kamu özel ortaklığı modeli" ile Türkiye'de tamamlanan ilk hastane olacağını da söyledi. Hastanenin Yozgat'ta sağlık turizmini artıracağını ifade eden Yazıcı, "2015 yılında tamamlanacak hastane 275 milyon lira özel sektör yatırımıyla gerçekleştirilecek. Hastane 475 yatak kapasiteli, 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP odası ile 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Endoskopi, radyoloji, nükleer tıp, ameliyathane, anjiyo, acil, diyaliz, fizik tedavi, sterilizasyon, ileri patoloji, ketem ve kemoterapi birimleri ile 32 poliklinik ve 15 adet ameliyathane bulunacak. 29 adet engelli olmak üzere bin 207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek. Hastanenin 11 kat olması öngörülüyor" diye konuştu. 



Yetim Destek Projesi 


Hami-Yet adı verilen sosyal sorumluluk projesi hakkında da bilgi veren Yazıcı, proje sayesinde Yozgat'ta 300'ün üzerinde aileye ulaştıklarını kaydetti. Yazıcı, merkez ve ilçelerde ikamet eden, babası vefat etmiş, 18 yaşının altındaki çocuklar ve annelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar planlanması ve uygulanması amacıyla; ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde hareket edilerek, psiko-sosyal destek vermeyi amaçlayan bir projeye hayat verdiklerini belirtti. 


Yazıcı, "Adları hamiyet annesi, hamiyet çocuğudur. Mülkî sınırlarımız içindeki bütün evlere gidilip, sohbetler edilip, dertlere ortak olunmuştur. Çözümler düşünülüp geliştirilmiştir. Çocuklar ve annelerine psikososyal destek, eğitim desteği, atölye çalışmaları, ekonomik destek, sosyal ve kültürel faaliyetler alt başlıklarında çalışmalar yapılmaktadır" dedi.



Milliyet



Geri Dön