26 / 04 / 2024

Yüksekova'da 4 yeni okul inşa edildi!

Yüksekova'da 4 yeni okul inşa edildi!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2014-2015 yılında 65 derslikli toplam 4 okul eğitim ve öğretime açıldığı belirtildi. Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti.



Yüksekova’da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha rahat sınıflarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi. İlçenin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar bir bir hizmete giriyor. Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti. Kaya,”2016-2017 yılında ise ilçede derslik sıkıntısının giderilmesi ve eğitim sıkıntısının yaşanmaması için 156 derslikli toplam 10 okul daha hizmete açılacak. 152 derslik orta-öğretime, 129 derslikli de temel eğitime ayrılacak. İnşaatları devam eden okullar ile ihale aşamasında olan okullar bittiği vakit ilçenin derslik ihtiyacı büyük oranda hal edilmiş olunacak” dedi.


ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gelecek yıllarda yeni yapılacak okullarla beraber öğrencilerin daha rahat okullarda eğitim göreceklerini ifade eden Kaya, ilçede öğrenci sayısının her geçen gün arttığını, özellikle de orta öğretimdeki okulların az olmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. Kaya, ”İlçede yeni yerleşim yerlerinin açılması ve nüfusun artmasında dolayı okul ihtiyaçlarının her geçen gün artıyor. Stratejik planlamalarını yaparken okulların bölgelere göre dağılımlarına dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön