27 / 04 / 2024

Yüksekova'daki İran Pasajı yıkıldı!

Yüksekova'daki İran Pasajı yıkıldı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dere yatağı üzerinde kurulan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı, değişim ve dönüşüm programı nedeniyle yıkılıyor.



Hakkari Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı değişim ve dönüşüm programı ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yıkılması kararlaştırıldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; bugün başlayan yıkım işlemi belediye ekiplerince yapılırken, toplumsal mücadele aracı olan TOMA ise tozun çevreye yayılmaması için sürekli su sıktı. 

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “1996 yılında İnşa edilen İran Pasajı, esnaflarımızın iş yaptığı bir iş hanıydı. Yalnız dere üzerine inşa edildiği için son zamanlarda Devlet Su İşleri (DSİ) değişim ve dönüşüm programı kapsamında yıkılmasına karar verdi. Pasajın içindeki esnaflarımızın mağdur olmamaları için Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bir çalışma başlattık. İran Pasajındaki esnaflarımızı merkezi İhsaniye camisinin zemin katında kendilerine bir yer tahsis ettik. Yeni 47 iş yerimizi tamamladık. İnşallah bu hafta içinde esnaflarımız yeni iş yerlerine taşınacaklar." açıklamasında bulundu.

Derenin üstünün kapatılması ve derenin islah edilemediğinden bahseden Çoğaç, "Yüksekova’da bir değişim ve dönüşüm programı var. Bu değişim ve dönüşüm programı içerisinde İran pasajının yıkılması gerekiyordu. Bizde esnaflar odası olarak, eski İran iş hanındaki esnaflarımızın mağduriyetlerini gidermiş olduk.” diye konuştu.


Geri Dön