20 / 04 / 2024

Yunanistan Midilli Adası için İzmir Fuarı 'ndan yer istedi!

Yunanistan Midilli Adası için İzmir Fuarı 'ndan yer istedi!

Bu yıl 80 'inci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı 'nda (İEF) Yunanistan sürprizi yaşanıyor. Fuara 1993 yılından bu yana katılmayan Yunanistan, Midilli Adası 'nın tanıtımı için 18 yıl aradan sonra fuardan yer talep etti



Bu yıl 80 'inci kez kapılarını açacak olan  İzmir  Enternasyonal Fuarı 'nda (İEF) Yunanistan sürprizi yaşanıyor. Fuara 1993 yılından bu yana katılmayan Yunanistan, Midilli Adası 'nın tanıtımı için 18 yıl aradan sonra fuardan yer talep etti. 2001 'deki katılımını son anda iptal eden Yunanistan 'ın, bu kararı KKTC 'nin fuara katılması nedeniyle aldığı iddia edilmişti. Bu yıl düzenlenecek fuara da KKTC standıyla katılıyor.

İzfaş Genel Müdürü Ali Rıza Gülerman, Yunanistan 'dan katılım talebi gelmesinin sevindirici olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yunanistan 'dan bize Midilli Adası 'nın tanıtımı için stant talebi   ulaştı. Bunu iki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllardaki gelişimine bağlıyoruz. Özellikle Türkiye kıyıları ile Yunanistan adaları arasında çok sayıda   turist gidiş gelişi oldu. Artık Türkiye 'ye yakın adalar da kendisini fuarlarda tanıtmak istiyor. Yunanistan 'ın yaptığı girişim bizi memnun etti. ”

1.5 milyon ziyaretçi
Ali Rıza Gülerman, partner ülke olarak Avusturya 'nın seçildiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Onur konuğu il Denizli ve ana teması ‘çevre ve çevre Teknolojileri ' olarak belirlenen fuara bu yıl 60 ülkeden 250 'si yabancı yaklaşık 1100 firmanın katılımı bekleniyor. Fuarın ziyaretçi sayısının ise 1.5 milyona ulaşması hedefleniyor. Avusturya fuara 529 metrekarelik stantla katılacak. Stant organizasyonları dışında çevre, şehir planlaması, turizm ve alternatif mimari konularında 4 etkinlik düzenleyerek iki ülke yatırımcıları arasında ikili görüşmeler organize edilecek. AB Ticaret Müşavirleri toplantısı ile Avusturya, Almanya, İsviçre Buluşması toplantıları da İzmir 'de organize edilecek. Fuar alanı dışında da Avusturya mutfağı ve müzikleri konusunda etkinlikler düzenlenecek. ”  

Hürriyet


Geri Dön