16 / 04 / 2024

Yunanistan'da kelepir yatırım zamanı!

Yunanistan'da kelepir yatırım zamanı!

Yunanistan ’da yatırım fırsatlarını anlatan Ekonomi Bakanlığı, işadamlarına “ Kelepir yatırım zamanı ” çağrısında bulundu. Bakanlık, Yunanistan ’daki 300 projelik yatırım haritasını yerli girişimcilere açıkladı...




Ekonomi Bakanlığı, Türk yatırımcıları ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da “kelepir yatırıma” çağırdı. Bakanlık, Yunanistan’ın maliyeti 2 milyon Euro’dan başlayan 300 projelik yatırım listesi hazırladığını belirterek, komşunun en büyük adası olan Girit’te de cazip yatırım fırsatları bulunduğunu belirtti.


300 PROJELİK YATIRIM FIRSATI


Türkiye çapındaki odalara bir yazı gönderen bakanlık, Türk yatırımcılara krizin etkilerini atlatmaya çalışan Yunanistan’daki yatırım fırsatlarını anlattı. Yunanistan Yatırım Ajansı’nın yabancı yatırımcılar için 300 projelik bir liste hazırladığını kaydeden bakanlık, “Yatırım maliyetleri 2 milyon Euro’dan başlıyor. Söz konusu 300 proje arasında turizm, emlak, yiyecek-içecek ve ihracat ağırlıklı projeler bulunuyor. Bu projelerin bazısının derhal uygulanabilir, bazılarının da anahtar teslim olduğu ifade ediliyor” bilgisini verdi. Bakanlık, Girit’teki İraklion şehrinde de küçük bir arazinin turizme açık ve satılık olduğunu kaydetti. Bakanlık, yazıda şu görüşlere yer verdi:


TURİZMCİ VE DERİCİ GİDEBİLİR


“İraklion’a 20 kilometre mesafedeki Kastelli Havaalanı yakınlarında bir de sanayi bölgesi kurulacağı ifade ediliyor. Yine Girit’in bir şehri olan Hanya’da 2015 sonuna doğru yüzde 40 Hanya Bankası, yüzde 30 Hanya Ticaret Odası ile yüzde 30 arazi sahibinin hissedarlığında yeni bir sanayi bölgesi kurulacağı bilgisini aldık. Turizm, büyük hayvancılık, dericilik, gıda işleme yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. Otel tekstili ve ekipmanları konusunda adada ciddi pazarlara ulaşmanın mümkün olduğu kanaatindeyiz.”



Hürriyet


Geri Dön