29 / 03 / 2024

Yunuskent TOKİ'de ev sahibi olamayanlara başvuru ücretleri ödeniyor!

Yunuskent TOKİ'de ev sahibi olamayanlara başvuru ücretleri ödeniyor!

Türkiye’de en prestijli toplu konut projeleri arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabı için başvuran fakat kurada ismi çıkmayan vatandaşların başvuru ücretleri ödenmeye başlanıyor. 



Yunusemre Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte hayata geçirdiği dev konut hamlesi 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ikinci etabının kura çekimi 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bin 500 konut için yaklaşık 9 bin kişi başvurdu. Kurada yedeklerle birlikte yaklaşık 2 bin 250 isim belirlenirken; ismi çıkmayan vatandaşlar bugün itibariyle başvuru ücretlerini Türkiye Halk Bankası şubelerinden çekebilecek.

Bir ay içerisinde ödemelerin tamamlanacağını kaydeden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biliyorsunuz Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabında başvurularımızı 18 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında aldık. Yaklaşık 9 bin vatandaşımız ev sahibi olmak umuduyla başvurdu. Hemen akabinde de 16-17 Temmuz tarihleri arasına hak sahiplerimizi belirledik. Yedeklerle birlikte 2 bin 250 isim belediyemizin ve TOKİ’nin resmi sitesinde yayınlandı. Asil ve yedek listede ismi olmayan vatandaşlarımız 2+1 daireler için bin, 3+1 daireler için ise 2 bin TL olan başvuru ücretlerini bugün itibariyle Türkiye Halk Bankası şubelerine başvurarak alabilirler. Geri ödemelerin bir ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor”


Geri Dön