28 / 03 / 2024

Yusuf Ziya Günaydın kimdir?

Yusuf Ziya Günaydın kimdir?

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın kimdir? Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın'ın biyografisi...



Yusuf Ziya Günaydın kimdir?

Yusuf Ziya Günaydın, Yüksek mimar, Isparta Belediye Başkanı. 1949 yılında Isparta'nın Aksu ilçesi Yılanlı köyünde doğan Yusuf Ziya Günaydın, ilk, orta ve lise tahsilini Isparta'da tamamladı. 


1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi ve 1976 yılında Isparta'da Günaydın A. Ş. Proje Çizim ve İnşaat Uygulama firmasını kurdu. 


Çizdiği projelerde Selçuklu ve Osmanlı tarzı çiniden apartman ismi yazması ile oldukça belirgindir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi eserleri arasındadır. 


1999 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Isparta Belediye Başkanı oldu. 


2004 Yerel Seçimlerinde yerini Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Hasan Balaman'a bırakan Yusuf Ziya Günaydın, 29 Mart 2009 Seçimlerinde yeniden Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak seçimi % 38.82 oy oranıyla kazandı ve Isparta Belediyesi Başkanı oldu. Yusuf Ziya Günaydın, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede Almanca bilmektedir.





Geri Dön