26 / 04 / 2024

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt



Araç sahibi olanlar, bir araba almanın hayalini kuranlar birçok masrafı da göz önüne aldı. Akaryakıt fiyatları, trafik sigortası, kaskosu, araç bakımı derken kontağı hiç çalıştırmasanız bile aylık gider binlerce lirayı geçti. Gelen zamlarla rakamlar her geçen gün daha da yükseldi. Bu kapsamda otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren bir zam da kasko fiyatlarında oldu. 

Bu sebeple birçok sürücü büyük risk alarak sadece zorunlu trafik sigortası ile yetiniyor. Türkiye Sigorta Birliği ve diğer paydaşlarla belirlenen zorunlu trafik sigortasına ilişkin yeni yol haritası açıklandı. Yeni düzenlemeyle hedef, trafik kazalarını asgari düzeye indirmek. Zorunlu trafik sigortasında basamak sayıları artırılacak. Çok riskli sürücüler sıfır basamağında yer alacak ve yüzde 200 zamlı poliçe bedeli ödeyecek. Ancak son dönemde poliçesi biten vatandaşlar araçlarına trafik sigortası yaparken zorluk çekiyor.


Geri Dön