24 / 04 / 2024

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt



‘SİGORTA ŞİRKETLERİ KAÇINIYOR’

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben buna trafik sigortasında kaos diyorum. Sigorta acenteleri ve araç sahipleri sigorta şirketleri ile karşı karşıya kalıyor. Çünkü sigorta şirketleri trafik sigortasında fiyat artmasına rağmen önümüzdeki dönemdeki belirsizlik nedeniyle çok daha fazla zarar edilecek endişesiyle trafik poliçesi yapmaktan kaçınıyorlar.

‘CİDDİ PARASAL CEZASI SÖZ KONUSU’

Sigorta acenteleri çok zor durumda kalıyor. Yıllardır müşterileri karşısında yola çıkacak poliçe olmazsa arabası bağlanır, trafik cezası alabilir ve araçları otoparka çekilebilir bir sürü risk var. Poliçe saatlerce beklemesine rağmen yapılamıyor. Aslında trafik poliçesini reddetmek kanunen yasak. Ciddi parasal cezası, tekrarında ise ruhsat iptaline kadar giden önemli cezalar söz konusudur.

‘SİGORTA ŞİRKETLERİNİN ZARARI 9 KATINA ÇIKTI’

Buna rağmen şirketler büyük zarar endişesi ile yapmak istemiyorlar. Aslında döviz ne kadar artacak bilemiyorlar, araç fiyatları ne kadar yükselecek? Çip krizi var bunu tespit edemiyorlar. Bir de 2022’nin ilk 9 aylık Ocak-Ekim dönemi verileri açıklandı. Buna göre ilk 9 ayda sigorta şirketleri trafik sigortasında 7.9 milyar TL zarar açıkladı. 2021 yılının ilk 9 ayı ile mukayese ettiğimizde ise bir önceki yıla göre zararın 9 katına çıktığını görüyoruz.

‘ŞİRKETLER 165 TL HASAR ÖDÜYOR’

Şu anda aralık ayı itibarıyla trafik sigortasındaki hasar prim oranı yüzde 165’tir. Yani şirketler aldıkları her 100 liralık prim karşısında 165 TL hasar ödüyorlar. Hiçbir şirket bile bile bu kadar zarar etmek istemiyor.


Geri Dön