18 / 04 / 2024

Zekeriya Özak mimarlık tecrübelerini anlattı!

Zekeriya Özak mimarlık tecrübelerini anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Mimar Sinan Haftası nedeniyle Kocaeli Üniversitesi tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe konuk olarak katıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Mimar Sinan Haftası nedeniyle Kocaeli Üniversitesi tarafından Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe konuk olarak katıldı. 'Mimarca Kentleşmeye Bakış ve Deneyimi Paylaşmak' konulu sunum gerçekleştiren Başkan Vekili Özak, öğrencilere tecrübelerini aktardı. 


BU GÜZEL HAFTA İÇİN TEBRİK EDERİM 


Üniversite konferans salonunda yapılan sunumda ilk başta kendisini tanıtan Başkan Vekili Özak, ''Mimar Sinan Haftası'nda böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğiniz ve bizleri de davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Gerçekleştireceğimiz sunumun siz gençlere hayırlı olmasını temenni ediyorum'' diyerek öğrencileri selamladı. 


ASLA PES ETMEYİN 


Yapılan sunuma öğrencilik hayatından anılarını paylaşarak başlayan Başkan Vekili Özak, ''Bende bir zamanlar sizler gibi bu sıralarda öğrencilik yapıyordum. O zamanın şartları ile şu anki şartları karşılaştırdığımız zaman hem teknolojik olarak, hem de eğitim olarak sizler çok şanslı bir öğrencilik yaşıyorsunuz. Hepinizin hayalleri vardır. Bu hayallerinizin peşinden sonuna kadar koşmalısınız ve hiçbir zaman pes etmemeliyiz" dedi. 


KENTLEŞME BİR MİMAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 


Konuşmalarını kentleşme konusu üzerinde sürdüren Başkan Vekili Özak, ''Kentleşme bir mimar için çok önem arz eden bir konudur. Çalışmalarımızı yaşadığımız kente olumlu katkılarını göz önünde bulundurarak yapmalıyız. Kentleşme bir yaşam biçimidir. Bir şehir yaşamaya değerli kılan insan değeri ile şehrin bina edildiği değer ile arasındaki uyumdur. Kentler insanlar için inşa ediliyor. Bu yüzden insanların daha mutlu bir şekilde yaşayacağı kentleşmeyi gerçekleştirmeli, ön plana çıkarmalıyız'' diye konuştu. 


MİMARİ YAPI SAĞLAM VE ESTETİK OLMALI 


Sunuma mimari yapının önemini anlatarak devam eden Başkan Vekili Özak, 'Eserler; sağlam ve estetik bir şekilde yapılmalıdır. Yapılar insanlar tarafından algılanabilir ve yaşanılabilir olmalıdır. Yapılacak yapılar çevredeki dokuya zarar vermemeli ve çevre ile uyum göstermelidir' diye konuştu. Sunum daha sonra karşılık soru cevap ile devam etti. Program sonrasında Başkan Vekili Özak'a Kocaeli Üniversitesi tarafından katılım plaketi takdim edildi. 



Özgür Kocaeli


Geri Dön