25 / 04 / 2024

Zekeriyaköy'deki konut fiyatları arttı!

Zekeriyaköy'deki konut fiyatları arttı!

3. Köprü'nün Avrupa Yakası'ndaki ayağı olacak Garipçe'yi şu sıralar garip bir telaş sardı

Garipçeliler 3. köprünün yaratacağı ilgiden çıkenirken köprü güzergahı üzerindeki bazı bölgelerde yatırımcılar fiyatlarını şimdiden 3 katına çıkarma planları y



Sarıyer'e bağlı küçük bir balıkçı kasabası olan Garipçe, bu aralar ismine yakışır bir şekilde garip bir telaş içinde... İstanbul'daki 3. köprünün Avrupa Yakası'ndaki ayağının Garipçe'den geçerek Anadolu Yakası'nda Poyrazköy'e bağlanacağının açıklanmasını ardından köy halkı 'sevinsek mi üzülsek mi' arasında kalmış. Bir yandan bölge hareketleneceği için sevinirlerken diğer yandan da bölgenin kalabalıklaşması doğal güzelliklerin zarar görmesi onları endişelendiriyor..

'Buraya rant girmesin!'
Köy sakinlerinden Şeref Hendem, "Burası imara açık değil. O yüzden şimdilik bir kaygımız yok. Ancak imara açılırsa o zaman buraları bize bırakmazlar. Buraya rantın girmesini istemiyoruz" diye konuşuyor. SİT alanı olması nedeniyle imarın olmadığı ve çoğu hazine arazisi olan Garipçe'de tapulu araziler de bulunuyor. Bölgede bulunan ve 80 TL civarındaki olan arsaların metrekaresi haberin duyulmasıyla birlikte şimdiden 100 TL'ye çıkmış. Ancak diğer yandan da arazi sahipleri şu anda bekleme pozisyonuna geçerek yeni haberlere göre fiyatları yeniden konumlandırmayı planlıyor. TURYAP Sarıyer Temsilcileri bölgede 7-8 dönüm büyüklüklerinde tapulu arazilerin olduğunu söylüyor. Arazi sahipleri ise şimdilik sessizliğini korurken özellikle de bölgeden arazi soranların sayılarının arttığını kaydediyor.

Koç, Garipçe'deki kaleye mi talip
3. Köprü kararı ile birlikte bölge halkı arasında dilden dile çeşitli söylentiler de yayılmaya başladı. Bunlardan biri de Koç Müzesi'nin Garipçe'deki kaleye talip olduğu ile ilgili. Koç'un kaleyi restore ettirip burada da bir Koç Müzesi oluşturmak istediği yönünde.

Gerçek değer yüzde 30 artış
Zekeriyaköy'deki arsa ve konut sahiplerinin fiyatları bir anda bu kadar yükseltmelerinin ardında kriz nedeniyle 1 yıldır stabil kalan emlak fiyatları yatıyor. Bölgeye yatırım yapanlar da Zekeriyaköy'ün emlak fiyatlarında Göktürk ve Kemerburgaz'a göre geride kaldığını düşünenler de var. Turan, bölge sakinleri için şimdi bu fiyatları düzeltmenin zamanının geldiğini söylüyor. Ancak Turan, 3 katı gibi fiyat artışlarının gerçek değeri yansıtmadığını ve bunların da gerçek satıcılar olmadığını kaydederek "Yüzde 30 gibi fiyat artışları bölge için ideal.

Balıkçılar memnun değil
Balıkçılıkla geçinen Garipçe Köyü sakinleri köprünün işlerine zarar vereceğini düşünüyor. Burada köprü çalışmaları yapılırken balık burada durmaz, ekmeğimizden oluruz diyor. 3. köprüden rahatsız olan bir başka grup ise kuşların göç dönemi geçiş merkezi konumunda olan bölgedeki kuş gözlemcileri. Buna karşın 3. köprünün bölgeye olan ilgiyi artırmasına sevinenler de var. Aydın Balık Restoranı şefi İsmail Aydoğdu, "Burası haftasonu kahvaltı yapmak isteyenlerle doluyordu. Şimdi '3. Köprü nerede olacak' diye merak edip gelenler de talebi artırdı" diyor.
Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön