29 / 03 / 2024

Zemin döşemeleri, çeşitli ve renkli bir hale geldi!

Zemin döşemeleri, çeşitli ve renkli bir hale geldi!

TOKİ'nin önderliğinde inşaat sektörü adeta bütün dünyada iş görüyor, Sitelerden çok daha ötesine uzandı. Türkiye, yabancı ülkelerde anahtar teslimi şehirler kuruyor! Müthiş bir gelişme bu...



Elbette beraberinde inşaat malzemelerinin her türlüsünün üretimi de artıyor, gelişiyor, çeşitleniyor. Zemin döşemeleri de bu çerçevede hayal sınırlarını zorlayacak ölçüde çeşitlendi, renklendi. Fakat mütevazı dairesinin zeminini bunlardan biri ile kaplatmak, bu gelişmenin keyfini evinde de görmek isteyenler önce seviniyor, kısa süre sonra hüsrana uğruyor. Sebep Hele Anadolu'nun uzak bir köşesindeyseniz ve böyle bir hayale kapıldıysanız; seçtiğiniz malzeme ne kadar güzel, ne kadar kaliteli olursa olsun; gelip "işçilik sorununda tökezliyor. Acemi ellerin yaptığı döşemeler, kısa zaman sonra patlıyor, çatlıyor, dökülüyor. Usta bulmak ciddi problem haline geldi, işinin ehli ustalar büyük firmalarda, sosyal güvenlikli, dolgun ücretli işlerde çalıştıklarından, Anadolu'nun küçük firmaları ellerinde iyi malzeme olsa bile usta bulamıyor ve yaptıkları işlerle, müşterilerini üzüyor, kaçırıyor.

Siz siz olun, evinizde sadece zemin konusunda değil, her konuda yapacağınız tadilat ve yenilemelerde usta eller arayın. Gelelim zemin döşeme çeşitlerine:

HALI DÖŞEMESİ, zemini kaplayan duvardan duvara kullanım seçenekleriyle yer döşeme çeşitlerindendir. Yer döşemesi olarak halı kullanımının avantajları; yumuşak olmasından dolayı yaralanmaları önleyici olması, diğer zeminlere ,. göre sessizliği sağlaması, birçok renk seçeneği sunması, zemin bozukluklarını örtmesi, ekonomik bir seçenek olması ve kurulum masrafının diğer sert zeminli döşemelere göre daha uygun olmasıdır.

KAUÇUK DÖŞEME

Kauçuk döşeme kaplanmadan önce zeminin kuru ve düz olması önemlidir. Uzun ömürlü bir kullanım için dümdüz ve rutubetsiz bir zemin olması önemlidir. Avantajlarından bazıları; yanmaz uzun ömürlüdür ve daha dayanıklıdır, fazla bakım gerektirmez, pürüzsüz yüzeyinden dolayı daha hijyeniktir, ıslak yüzeyde bile kaymaz, koku yapmaz ve döşenirken minimum fire verir.

PARKE DÖŞEME

Parke döşeme, yüzyıllar boyunca mekana sıcaklık ve cazibe kazandırmak için kullanılmıştır. Parke döşemenin modası hiç geçmeyecek ve evinize ekstra bir değer kazandıracaktır. Uzun yıllar dayanıklı olması için bakım gerektirir. Parke çeşitlerinden masif parke, yer döşeme malzemeleri arasında en yaygın olanıdır. Uzun ömürlüdür, ısı ve ses yalıtımı sağlar. Lamine parke, laminat parke ile sık sık karıştırılmaktadır. Ağaç kullanımını azaltan lamine parke montaj kolaylığı sağlar. Laminat parke, ev içerisinde fazla kullanılan alanlar için uygun bir seçimdir. Sökülüp yeniden döşenebilir, montajı daha kolaydır.

PVC döşemeleri (vinil) denince akla plastikle kaplama gelse de, günümüz seçenekleri, yoğun kullanıma karşı dayanıklı ve daha fazla desen içermektedir.

Mozaik, seramik, taşlardan oluşturulmuş diğer malzemeler de, alternatif yer döşeme malzemesi çeşitlerindendir.
Akit


Geri Dön