29 / 03 / 2024

Zerrin Özer: Bir milyon dolarlık evim yok, kiradayım!

Zerrin Özer: Bir milyon dolarlık evim yok, kiradayım!

Zerrin Özer, en son çalışması `Yerin Hazır' isimli single ile büyük beğeni topladı



Bir döneme damgasını vuran pop müzik sanatçılarıyla yeni dönemin güçlü seslerini bir araya getiren `Her Devrin Devleri' adlı albümün yapımcılığını üstlenen Zerrin Özer, en son çalışması `Yerin Hazır' isimli single ile büyük beğeni topladı

`Her Devrin Devleri' albüm projesi nasıl oluştu?
İnsanların kulaklarının pas tuttuğu şu zamanda dedim ki bu mesleği öğrendiğimiz çok büyük devlerimiz var: Alpay, Salim Dündar, Berkant, Atilla Atasoy, Selçuk Ural, Gökben, Yeşim, Tülay Özer, Nur Yoldaş ve Asu Maralman gibi. O zamanın devleri ile bu zamanın devleri; Funda Arar, Yıldız Tilbe, Işın Karaca, Yeşim Salkım, Mustafa Sandal, Kıraç, Mirkelam, Ege, Gökhan Tepe ve ben bu projeyle bir araya geldik. Tamamı yeni şarkılardan oluştu. Atlas Müzik etiketiyle çıktı. Ben albümün süpervizörlüğünü ve prodüktörlüğünü üstlendim.

Bu albümün devamı gelecek mi?
Devam edecek. İlk klip Salim Dündar'la benim seslendirdiğim şarkıya geldi, ardından Işın Karaca ve Berkant'ın okuduğu şarkı ile Funda Arar & Alpay şarkısına çekildi. Önümüzdeki ay Mustafa Sandal & Gökben düetine yapılacak. Her ay bir şarkıya klip çekeceğiz. Bizi bu mesleğe başlatan o değerli seslerin günümüzde hâlâ seslerinin güzel olduğunu göstermek ve günümüz gençliğiyle onları tanıştırmak istedik. Projede yer alan tüm sanatçılara çok teşekkür ediyorum.

"Kendimi oynamadım!"
`Yerin Hazır' şarkısının klibi oldukça değişik.
İlk defa boydan boya tuvaletle göründüm. Daha önceleri hep yüzüm çekiliyordu. İlk defa bir klip şarkının önüne geçti. Kemal Başbuğ, Batı normlarında bir çalışma yaptı.

`Yerin Hazır' şarkısını eski eşinize yazdığınız doğru mu?
`Yerin Hazır' şarkısının sözleri benim, bestesi Dr. Selahattin Erhan'ın. Bu şarkının sözlerini Levent Süren için yazdım.

O klip için "Hayalimde Seviştim" demişsiniz.
Evet, öyle. Sözlerini ben yazdığım için belki de şarkıyı çok seviyorum, melodisi de olağanüstü. Ayrılmış, yalnız kalmış, sevgilisini düşünen, unutamayan ve hâlâ onun için acı çeken, belki sevişen, bir kadın var.

Biraz kendinizi oynamışsınız diyebilir miyiz orada?
Yok, kendimi oynamadım!

Ayrıldığınız eşiniz Levent Bey'i hâlâ sevdiğinizi biliyoruz.
Her şeyin bir zamanı var! Bu sözler Levent'e yazıldı ama hiçbir şey geçmişte olduğu gibi kalmıyor. Duygular eskiyebiliyor veya daha azalabiliyor. Ben aşık olduğum,  bir insanla dost kalamam! Bu çok fazla modernlik. Her şey tadında kalmalı. O şarkıyı yazdığımda çok acı çekiyordum. `Yerin Hazır. Sen git başkalarına ve ben gene seni bekliyorum!' Hayatta böyle bir şey demem aslında.

Ama "Bir daha evlenme teklif etse, bir daha evlenirdim" demişsiniz.
Öyle demiştim. Ama her şeyin zamanlaması çok önemli.

Teklif gelirse...
Teklif gelse de `yok' diyorum.

Hayatınızı yazdığınız `Bir Sarışın Küçük Kız' isimli kitabınızı okumuştum. Çok gelgitler yaşadınız mı?
Hayatım gelgitler üzerine kurulu. O gelgitlerde bile ayakta durmayı başarabildim. Yani gel veya git tarafında olmadım! Gene ortada sapasağlam durmaya çalıştım. Çünkü herkesin çocukluğunda yaşamış olduğu acılar var. Ben bu acılarla yaşamayı öğrendim. Şimdi eskisi gibi zayıf değil çok kuvvetliyim. Bundan sonra pek kimse benim kolay kolay ağladığımı göremez! Çünkü ağlama da bitti.

"Beni hiçbir şey şaşırtmaz artık" diyor musunuz?
Beni hiçbir şey şaşırtmaz! Gerçekten bunu samimiyetimle söylüyorum, daha önce hiç bu kadar derin röportaj yapmadım. Şu anda hem sen olduğun için çok rahat kendimi ifade edebiliyorum. Hiçbir şey beni şaşırtmaz artık!

En büyük isteğinizin çocuk olduğunu biliyoruz.
Düşünüyorum tabii olsa ne güzel olur. En merak ettiğim `nasıl olurdu?' diyorum. Karakteri nasıl olurdu? Sevgiye sahip olan her çocuk dünyaya sahiptir. Ben eminim ona sevgiyi verirdim. Zaten `sevgiye aç' bir insanım. Çok merak ediyorum, gözüm açık gidecek ! Nasıl anne olurdum, diye düşünüyorum hep. Bu konuda  çok pişmanım. Çok üzülüyorum.

Evlatlık alır mısınız?
Hayır. Bu durumu kendime ceza olarak görüyorum, ben doğurgan bir insandım. Nasıl böyle bir şeyi yapamadım. O yüzden ceza olarak görüyorum.

"Bir milyon dolarlık evim yok, kiradayım!"

Çok sık taşınıyorsunuz, en son    bir milyon dolara ev aldığınız yazıldı.
Bunlar hep benim kirada oturduğum evler. Ve şu anda iki tane evde kalıyorum. Şişli ve Tepekent'te kiraladım. Böyle kafa dinlemek için, bahçesinde oturayım, köpeklerimle oynayayım, tabiatı koklayayım, çimenlerin üzerinde yatayım istiyorum. Yoksa bir milyon dolarlık rakamlar çok uzak. Bunların hepsi vardı, çok birikimim vardı ama hepsi gitti. Kirada oturuyorum. Öyle bir milyon dolarlık evler satın almadım. Hiçbir şeyim yok, sadece bir arabam var, bir de arsam var hepsi o. Tepekent'e Allah nasip ederse bir ev yaptıracağım. Haberi yapanlar  bir milyon doları uygun görmüşler, teşekkür ederim!

"Zerrin Özer Pop Okulu açmak istiyorum"
Yeni hedefleriniz nedir?
Hedefim hayatımı yaşamak! Artık, yarınımı bugün gibi yaşıyorum. Her şeyi yaşattığı için Tanrı'ya çok teşekkür ediyorum.

Dünya turu hayali kuruyor musunuz?
Yok, dünya turu değil. İstediğim iki şey var. `Zerrin Özer Pop Okulu' ve bir aş evi açmak istiyorum. Zerrin Özer'in evladı yok onu yaşatacak. Ama benim şarkılarım var. İnsanları duygulandıran 16 albümüm var.

Arabesk de okudunuz  bir dönem.
Evet benim işim bu. Ben caz ve blues kökenliyim. Biz yaptığımız her şeyin en iyisini yaptık. Bütün tarzlara saygı duyarım. Her tarzın iyisi ve kötüsü var. Benim kötülere tahammülüm yok. Ama iyilerine şapka çıkartırım.

Işın Karaca'nın albümünü beğendiniz mi?
Işın ilk bana dinletti şarkıları. Benim sevdiğim şey `Işınca' okumuş olması. O şarkılar zaten daha önce farklı yorumlardaydı. Işın şimdi batı senteziyle çok güzel okudu. Canım ciğerim o benim, çok beğeniyorum.

"Ben halkın sanatçısıyım"
Türk Pop müziğinde kare as var; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer ve Nükhet Duru. Siz kendinizi nerede görüyorsunuz?
Ben hepsini eşit görüyorum. Dört yapraklı yoncalar onlar. Bende onların kenarında naçizane beşinci oluyorum. Ben kendimi bir yere koyarsam bir limitim olur. Ben çok daha doğurgan ve geniş olmalıyım.

Türk popunda önümüzdeki   20 seneye kim damgasını vurur?
Her an birisi çıkabilir ama Işın'ı (Karaca) çok başarılı buluyorum. Biz çok zorlandık, menajerimiz yoktu, basın danışmanımız yoktu. Ben Türkiye'de ilk özel orkestrayı kuran kadın sanatçıyım. Şimdikilerin her şeyleri önlerine geliyor. Çok daha iyi şarkı söylemeleri gerekir, çünkü yapacakları başka şeyler yok, o yüzden çok şanslılar.

Tarkan'ın `Sevdanın Son Vuruşu' adlı şarkısını beğendiniz mi?
Aysel'imin (Gürel) şarkısı. Tarkan o. Ne kimseye laf ettiririm, ne ben laf ederim.

"Yerim böyle star egosunu"
Bazı starlar koruma ordusuyla dolaşıyor.
Şimdikilerin korumaları var ben onu anlayamıyorum. Kimden korunuyorlar, kanlıları mı var?  Veyahut insanlar saçlarını başlarını mı yoluyor, neden korunuyorlar?

Star egosu mu var?
Yerim böyle star egosunu! Konserlerde ve imza günlerinde olur korumalar. Diğer günlerde, kim neyi neden koruyor?

"30 kilo verdim"
Kaç kilo verdiniz Zerrin Hanım?
30 kilo verdim. Ama şöyle bir gerçek var: Bu kiloyu verirken rejim yaptım, spor yaptım ama en önemlisi operasyonlar geçirdim. Gıdımı aldırdım. Onun düzenlenmesini, göğüs estetiğimi, karnımdaki liposuction, çok saygı duyduğum Prof. Dr. Temer Koldaş yaptı.

"Kilo verince jartiyer giyeceğim" dediniz ve dediğinizi yaptınız. Tepkiler nasıl?
Tepkiler, çok iyi. Çünkü ben jartiyer giyip bir dergiye poz vermedim. Şarkının gereği giydim. Pavyonda çalışan, kötü yola düşmüş bir kadın şarkıcıyı oynadım. Hatta çekimler Karaköy'de  `-8' derecede yapıldı. Herkesin hoşuna gittiğine inanıyorum, şarkıyla çok özdeşleşti.
Olcay Ünal Sert/Milliyet Cadde


Geri Dön