26 / 04 / 2024

Zeus Capital ve Paz Group, İstanbul'da yatırım planlıyor

Zeus Capital ve Paz Group, İstanbul'da yatırım planlıyor

Gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcı çekmeye devam ediyor



Krizle boğuşan Yunanistan'ın ünlü yatırımcılarından Zeus Capital ve 'One minute'krizini yaşadığımı İsrail'in 3 milyar dolarlık dev şirketi Paz Group yatırım fırsatları için İstanbul'u araştırmaya geliyor

Yabancı gayrimenkul yatırımcıları  istanbul'dan vazgeçmiyor. Krizde azalan iştaha rağmen gözler Türkiye'den ayrılmıyor. Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, Yunan Zeus Capital Partners ve İsrailli Paz Group'un İstanbul'da gayrimenkul projesi geliştirmek ve yatırım yapmak için arayışta olduğunu söyledi. Bloomberg HT kanalında yayımlanan HT Ekonomi Soruyor programında Menekşe Ataselim'in sorularını yanıtlayan Sur, "Geçen hafta 14 İtalyan yatırımcıyı İstanbul'da ağırladık. Yarın (bugün) İsrail'den bir grup geliyor. İlginin azalması bir yana dursun, İstanbul yükselen bir değer" dedi. İsraillilerin ticari gayrimenkul yatırımına yöneldiğini belirten Sur, şöyle konuştu: "Ofis, lojistik, alışveriş merkezi (AVM), karma projeler ve yeşil bina konsepti üstünde duruyorlar. Büyüklüğü 3 milyar dolara ulaşan dev bir şirket. Yöneticileri ağırlayacağız. Şirketlerle görüşmeler yapacaklar. Yatırım miktarına ilişkin rakam telaffuz etmediler; önce güven kazanmak istiyorlar. Paz; enerji, inşaat malzemeleri ve inşaat yatırımı alanlarında faaliyet gösteriyor." Sur, Körfez'den ADIC'in  TOKİ  ile görüştüğünü, Emirates Fortune ve bir Rus şirketin de Türkiye'ye ilgisi olduğunu söyledi.

YUNANLAR KONUTA BAKIYOR

 Sur, Yunanistan merkezli Zeus Capital Partners'ın da konut yatırımı gerçekleştirmek üzere Türkiye ile ilgili araştırmalar yaptığını ifade ederek, "Eskiden Türkiye için yalnız ticari gayrimenkul yatırımı konuşulurdu. Son gittiğim toplantılarda, '2010'da size verilecek bir miktar parayla nereye yatırım yaparsınız' diye sorulduğunda, çoğunluk 'Türkiye' dedi. Sadece ticari değil, konut yatırımından dem vurmaya başladılar. Bu müthiş bir şey" diye konuştu. Dün Swissotel'de açıklanan, ULI ve PriceWaterhouse Coopers'ın (PwC) hazırladığı 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2010 Avrupa' raporunun sonuçlarına da değinen Sur, şöyle devam etti: "Emeklilik ve sigorta fonlarının hâlâ parası var ama daha seçiciler. Gelişmiş Bbatı kentlerinde getiri oranları fırsat oldu ve yatırımcı buralara yöneldi. Ancak, şüphesiz, orta vadede en önemli Avrupa kenti istanbul."

'Söylemimizi değiştirmeliyiz'

Sur, "Yatırımcı bildiği piyasaya gidiyor. Geliştirme riski yerine hazıra yöneliyor, istanbul'un temel dinamiği değişmedi. Belki söylem değiştirmeliyiz. Şimdiye kadar hep dinamik, genç nüfus üzerinde durduk. Cezbedici başka enstrümanları devreye sokma zamanı geldi" dedi.
Menekşe Ataselim / Habertürk


Geri Dön