20 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Seyhan'daki dönüşüm için onay bekliyoruz!

Zeydan Karalar: Seyhan'daki dönüşüm için onay bekliyoruz!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Aylardır hatta yıllardır onaylanmayan, Seyhan'ı dönüştürecek, değiştirecek çok çok önemli projelerimiz var. Bunlar gibi bir sürü projemiz var tabi, bakanlıkta da onay bekliyoruz." dedi.





Adana kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve dün gazeteniz 5 Ocak'ın manşetten duyurduğu Bakan Sarı'ya yapılacak olan ziyaret için, Adana'nın kurmayları Başkent çıkarması yaptı.


Kentte yıllarca konuşulan  Adana  lobisinin ayak sesleri olarak değerlendirilen bu ziyaretin asıl amacı ise birlik ve beraberlik. Sabah sadece gazeteniz 5 Ocak'ın uğurladığı Kent Kurmayları bakın neler söylediler...


Adana Valisi Mustafa Büyük:


 Bugünkü gazetenizi okudum, güzel bir haber yapmışsınız. Sizin de güzel bir yazınız var. Sayın bakanımıza manevi destek olmak adına kent protokolü ile ziyarete gidiyoruz. 5 Ocak Gazetesi'ni de bu erken saatlerde burada görmekten memnun olduk teşekkür ederiz.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü:


Birlikten güç doğar. Kuvvet doğar. Yine Hacı Bektaşi Veli'nin ifadesiyle ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Demokratik parlamenter rejimin bir yansıması olarak bir hükümet var ve bu hükümetin içerisinde de Adanalı bir bakan var. ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hemşehrimizin bir hanımefendinin  bakan olmasından ziyadesiyle mutluyum. İnşallah bu beraberlikte  Adanamız için, bölgemiz için, ülkemiz için, hayırlı sonuçlar çıkarmak, Adanamızı daha ileriye taşımak  istiyoruz. Adana bu manada belki de tarihinde ilk defa kolektif bir ruh sergilemiştir. Göreve geldiğimizden bu zamana kadar bunun benzerleri zaten çok görüldü. Ama bu bir ilk olacak inşallah devamı olan adımlar da gelecek. Aslında Adana lobisi tohumlandı filizlendi. İnşallah köklenir, gelişir. Adana için hakikatten gayretli bir çok arkadaşımız, mevkidaşımız, belediye başkanları, kamu görevi üstlenmiş, sivil toplumla iş dünyasını temsil eden hemşehrilerimiz meslek odalarının başkanları hakikatten samimiler. Ben bu samimiyetten memnunum. Sayın bakanımız da yeni, ona bir jest ve manevi bir destek olacak aynı zamanda bu ziyaretimiz.


Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan:


Adana'nın sorunlarının hep birlikte ortak bir iradeyle çözülmesi noktasındabu tip birliktelikleri önemsiyoruz. Adana adına olumlu manada kim ne yapıyorsa biz yargı görevlileri onlarla beraberiz. Adana'nın sorunlarını bu heyette bilmeyen yok o manada biz nezaket ziyareti kapsamında Ankara'ya gidiyoruz. Ankara'da Adana'nın sorunlarının çözülmesiyle ilgili müşterek taleplerin güçlü şekilde ifade edilmesi Adana'nın yararına. Bu birlikteliklerin sürekli olması gerekiyor. Anlık birlikteliklerden ziyade ortak hedefler doğrultusunda basınımızın, kamuoyunun, sivil toplumun,bürokrasinin, tüm devlet kuruluşlarının beraber çalışması gerekiyor. Çalışarak Adana'da aşılmayacak sorun yok. Adana potansiyeliyle, gücüyle ülkemizin en önemli şehri. Bizde başta sayın valimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımızla hep birlikte Adana için çalışıyoruz.


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar :


Bizimde çok ciddi projelerimiz var. Aylardır hatta yıllardır onaylanmayan, Seyhan'ı dönüştürecek, değiştirecek çok çok önemli projelerimiz var.  Yerinde dönüşümle ilgili Barbaros, Yenibey, Hürriyet gibi mahallelerde. Biliyorsunuz oralarda çok büyük kaos, çok büyük olayların olduğu, uyuşturucu merkezlerinin olduğu, kötü yerleşim alanları var. Buraların kentsel dönüşümü için  ve bunlar gibi bir sürü projemiz var tabi, bakanlıkta da onay bekliyoruz. Bu önemli bir heyet  umarım bir sonuca ulaştırır bizi. Bu birliktelik bugün başlamış bir şey değil. Zaten 31 Mart'ta ki seçimden sonra hep ben söylüyorum 'çatışma dönemi bitmiştir çalışma dönemi başlamıştır' diye aslında 31 Mart seçimlerinden sonra birliktelik başladı. Görüyorsunuz sizler de basın mensupları olarak ciddi bir çatışma yok, kavga yok. Daha çok kurumlar bir birine yardımcı oluyor. Bu ziyaret hem Adana'nın lehine olacak, hem de bizim lehimize olacak.


AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni:


Sayın Valimiz tarafından Sayın Bakanımızın ziyareti ile ilgili şehirde şehri temsil ettiği düşünülen kişilerle ilgili bir program yapıldı. Sayın bakanımızı ziyarete gidiyoruz. Sayın bakanımızın  ev sahipliğinde inşallah Adana'nın temsil noktasında bulunan yöneticilerle birlikte güzel bir ziyaret olacak. Sayın valimize de göstermiş olduğu bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah temennimiz o dur ki Adana lobisi oluştu. Adanamıza hizmet getirecek her oluşumun içerisinde olmayı hedefliyoruz. Burada tabi herhangi bir siyasi ayırım gözetmeden herhangi bireysel veya kişisel istekler veya emeller peşinde koşulmasından çok Adana'ya ilişkin, Adana'nın ali menfaatlerinin etrafında birleşilmesinin Adana'ya fayda getireceğini düşünüyorum.


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yusuf Baş:


Bu tabiki siyasi partilerin, devlet bürokrasisinin ve diğer odaların bir araya gelerek, Adanalı Çevre Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı hanımefendiyi böyle birlik ve beraberlik içerisinde ziyareti, Adanamızın sorunlarına bir neşter vurma anlamında, İnşallah doğru olacak ve böyle bir birliktelikten Adana karlı çıkacaktır. İnşallah bunun devamı gelecek ve bu birliktelik hizmete dönüşecek. Siyasi parti ayrımı yapılmadan özellikle yerel belediyeciliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  Fatma Güldemet Sarı hanımefendi bu konuyla alakalı bir bakan olduğu için, burada siyasi parti ayrımı gözetmeksizin belediyelerimize, özellikle kentsel dönüşümde ve bulvarların açılmasında kamulaştırma olacak yerlerde, ekonomik manada, belediyelerin gücü yetmemekte biliyorsunuz, bu noktada belediyelerimize yardımcı olup yerel belediyeciliğin önünü açarlar. Sevindirici buluyoruz bu birlikteliği. Çok güzel kimin emeği geçtiyse herkese çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin devamını bekliyoruz İnşallah iyi olur.


Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç:


Adana için tarihi bir gün. İlk defa Adana'da böyle özlenen beklenen bir tablo valimizin başkanlığında  Ankara  çıkarması güzel bir tablo. Adana'da bu sinerji oluşturacak. Adana için güzel günler bekliyor Adana'yı diye düşünüyorum ben. İnşallah  bu birliktelikten de Adana gerektiği gibi fayda sağlayacak.


Bir çok dosya hazırladık kaç gündür buna çalışıyoruz. Adana'nın bütün problemlerini masaya yatıracağız. Milletvekillerimizle Adana'nın protokolü ile Sayın bakanımız ile İnşallah Adana'ya gerekli olan  bütün her şeyi bundan sonra geriye dönmeden hep ileriye bakarak her şey Adana için diyorum.



Başkent'te Adana zirvesi 


Adana'daki belediye başkanları, milletvekillerinin yanı sıra üst düzey bürokratlar "Adana'nın Gelecek Vizyonu" başlığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı önderliğinde Ankara'da toplanıp kentin geleceğini masaya yatırdı. 


Bakan Sarı, büyük buluşmayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. "Adana'nın Gelecek Vizyonu" başlıklı toplantıya Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ başta olmak üzere Adana milletvekilleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bürokratlar katıldı.


Adana Beş Ocak




Geri Dön