24 / 04 / 2024

Zeynel Abidin Erdoğan kimdir?

Zeynel Abidin Erdoğan kimdir?

Zeynel Abidin Erdoğan, Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütürken hayatını kaybetmiş ve 8 Temmuz 2014 Salı günü toprağa verilmiştir.



Zeynel Abidin Erdoğan kimdir?


Koray Yapı'da çalışmaya 1967 yılında 20 yaşındayken başlayan Zeynel Abidin Erdoğan, 67 yaşında vefat etti. 


Zeynel Abidin Erdoğan, "Verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz" tabelasını Türkiye ile tanıştıran mimar olarak biliniyor.


Zeynel Abidin Erdoğan, Koray Yapı'dan önce DSİ'de görevliydi.


Zeynel Abidin Erdoğan, Koray Yapı'nın merhum Yönetik Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü'dür. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) üyesi de olan Zeynel Abidin Erdoğan, 28 Mart 2008 tarihli Dünya Gazetesi'ne verdiği röportajda Koray Yapı ve inşaat sektörü hakkında önemli açıklamalar yapmıştı... 


İşte Zeynel Abidin Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan cümleler;


"Şirket esasında Ankara'da kuruldu. Ankara'da birçok projeye imza attık. İlk projelerimiz Devlet Su İşleri (DSİ) binası ve Ulus'taki Ziraat Bankası'ydı. Kızılay'da Akbank, Yenişehir Şubesi, Otel Mola, Yapı Kredi binalarını, Meşrutiyet Caddesi başlangıcındaki iki yüksek binayı,  İzmir  Çarşısı'nı, Karum İş ve Alışveriş Merkezi'ni, Sheraton Oteli'ni, TEK Genel Müdürlük Tesisleri'ni, dışişleri ile sanayi ve ticaret bakanlığı binalarını, eskiden İş Bankası'nın call center binası olan şimdi ise Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) olduğu binayı, Pembe Köşk'ün içindeki siteyi, Teras Evler ve Botanik Apartmanı'nı, Gaziosmanpaşa Konut Projesi'ni, Demetkent Sitesi'ni biz yaptık. 


İş Bankası'nın Ankara'da yaptırdığı Türkiye'nin ilk gökdelenlerinden biri olan şu anda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kullandığı binayı inşa ettik. BDDK ilk gökdelen olarak uluslararası literatüre girdi. ABD'liler Elit Residence'ı 'en güvenli' bina seçti İstanbul'a 1980'lerden sonra geldik. İstanbul'da yaptığımız ilk bina şimdiki Sabah-ATV binasıydı. O dönemde bu bina Şişecam'ın idi. O dönemde Mekke'de Aiyad Mekke Inter Continental Oteli projesini aldık. Hem o işi hem de Türkiye'deki faaliyetleri yürüttük. 


Bu arada İstanbul'da Kalamış Koru Sitesi, Fenerbahçe Koru Sitesi, Vaniköy Evleri, İstanbul- İstanbul Projesi, Eliyeşil ve Andiçen Villaları, Beyaz Köşk Sitesi gibi bazı konut projelerine imza attık. İstanbul'da ayrıca Sabancı Center, Yapı Kredi İş Merkezi, Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası, HSBC Bankası Genel Müdürlüğü'nü, Sinai Yatırım ve Kalkınma Bankası ile Finansbank Genel Müdürlük Binası'nı, Milliyet Gazetesi Tesisleri'ni, Sabancı Üniversitesi'ni biz yaptık. Bunların dışında pek çok eğitim, endüstri ve restorasyon projelerini tamamladık. 


Mecidiyeköy'de 1998-2001'de yaptığımız Elit Residence, Amerikalılar tarafından en güvenli ve en sofistike yapılmış bina seçildi. Binada 10 dairede ABD Konsolosluğu'ndan, 8 dairede ise NATO'dan Amerikalılar oturuyor. Ömerli'ye 300 milyon dolarlık 'KASABA' Koray'ın Yapı Kredi ile çalışması bir ortaklığı da beraberinde getirdi. 


Yapı Kredi Koray adı altında bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurduk."


Geri Dön