27 / 04 / 2024

Zeynel Abidin Okul Ortaköy'den Balmumcu'ya park kuracak!

Zeynel Abidin Okul Ortaköy'den Balmumcu'ya park kuracak!

Zeynel Abidin Okul'un göreve gelmesi durumunda Beşiktaş'ta kentsel dönüşümle birlikte hayat bulacak bir diğer projesi de meydan projesi olacak. Ortaköy'den Balmumcu sırtlarına kadar olan alanı dev bir parka dönüştüreceklerini söyledi...



Zeynel Abidin Okul'un göreve gelmesi durumunda Beşiktaş'ta kentsel dönüşümle birlikte hayat bulacak bir diğer projesi de meydan projesi olacak. "Büyükşehir'le yaptığımız görüşmeler sonucunda Beşiktaş'ta bir meydan projemiz var" diyen Okul, projeyi şu şekilde anlattı: "Meydan projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek, biz de bunu hızlandıracağız. Beşiktaş Meydanı'ndaki köprü kaldırılarak, Barbaros Bulvarı köprünün olduğu yere doğru kaydırılacak. Bu meydan düzenlemesiyle beraber, Beşiktaş halkının yararlanacağı dünya standartlarında bir alan oluşturacağız. Bu alanla beraber tarihi Sinan Paşa Camii ve Barbaros Hayrettin Paşa türbesinin bulunduğu alan tamamen ortaya çıkacak. Böylece tarihi dokunun Boğaz'la buluştuğu bir meydan yaratacağız." Yaşanmak istenen ilçe Dönüşüm sadece Beşiktaş'ın meydanı ile sınırlı kalmayacak. 


Ortaköy'den Balmumcu sırtlarına kadar olan alanı da dev bir parka dönüştüreceklerini söyleyen Okul, "Kafeteryalar, sosyal alanlar, seyir terası, fıskiyeler, spor sahaları, konser alanı, ilçe sakinlerinin hizmetine girecek. Vadipark Projesi adı verilen bu proje, Beşiktaş'ı yaşanmak istenen bir ilçeye dönüştürmede önemli bir adım olacak." 


Milliyet Gazetesi 


Geri Dön