26 / 04 / 2024

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Trabzon ve Gümüşhane illerini birbirini bağlayacak Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 17 Mart'ta temeli atılan tünelin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor.



Temeli 17 Mart'ta atılan Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergâhta yapımı devam eden proje Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde inşa ediliyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, toplam 14,5 kilometre ile en uzun karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatı tamamlanıyor. Projenin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan proje kapsamında her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor. Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden 1015 metre kotundan girilip, 1264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. 

En uzun tüneller arasında yer alan tünel yaklaşık bin metre kotlarından geçecek. Tünel ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki ulaşım süresinin 40 dakika düşürülmesi planlanıyor. Dnyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak projenin 1 milyar TL'ye mal olduğu açıklandı.  

 

Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tam gaz!


Geri Dön