20 / 04 / 2024

Ziraat Bankası 2016'da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladı!

Ziraat Bankası 2016'da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladı!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, konut ve ihtiyaç kredileri ile bireysel finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında sektörün önde gelen bankası olduklarını söyleyerek, “2016’da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladık. " dedi.



Bankanın 2016 yılına ilişkin finansal verilerini değerlendiren Hüseyin Aydın “Yani bir Ziraat Bankası kadar daha büyüdük diyebiliriz. Bu büyümeyi, kredilerimizi sektörden daha hızlı artırarak gerçekleştirdik. 


Tüketici ve girişimci KOBİ kredilerindeki pazar paylarımız sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 15 olarak gerçekleşirken toplam kredi pazar payımız hali hazırda  yüzde 13.5 seviyesine ulaşmış durumda. Kredilerimiz son 5 yılda 2 kattan fazla arttı ve bilanço içindeki payı yüzde 44’ten yüzde 65 seviyesine artış kaydetti” dedi.


Nakdi kredilerin 2016’da yüzde 25 artışla 233 milyar TL, gayrinakdi kredilerin 79 milyar TL, toplam kredi büyüklüğünün ise 312 milyar TL seviyesine ulaştığını açıklayan Aydın, nakdi, gayrinakdi ve toplam kredilerde sektör liderliğini sürdürdüklerini ifade etti. Ziraat Bankası 2016’da yüzde 27 civarı artışla 6.58 milyar lira net kâr elde etti.


Krediye devam


Hüseyin Aydın “Aktif toplamı, krediler, mevduat, özkaynak, karlılık ve verimlilik kriterlerinin yanı sıra şube ve ATM sayısı ve yaygınlığında sektörün lider bankası özelliğimizi sürdürüyoruz. İçinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde davranılması gerektiği şekilde; 2016 yılının 4. çeyreğinde daha hızlı bir büyüme ile yılın ilk 3 çeyreğinin toplamı kadar bir kredi artışı sağlamış durumdayız” dedi.


Aydın konut ve ihtiyaç kredileri ile bireysel finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında da sektörün önde gelen bankası olduklarına değinerek, “2016’da konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladık. 


Bu dönemde konut kredisinde sektörün gerçekleştirdiği büyümenin yarısını Ziraat Bankası yaptı. Bu trende devam ederek ocakta konut kredisi sektör büyümesinin yaklaşık yüzde 70’ini Ziraat Bankası gerçekleştirdi. 2017’de de girişimci ve bireysel kredilerdeki ivmeyi sürdüreceğiz” dedi.


2 milyar TL promosyon


Hüseyin Aydın, “Ziraat Bankası, emeklilere promosyon sürecinin çözümüne de öncülük etmiş bulunmaktadır. Yaklaşık 2 milyar TL seviyesinde olmasını hesapladığımız emeklilerimize promosyon ödemelerine mart ayı itibariyle başlamış olacağız” açıklamasını da yaptı.  


Milliyet


Geri Dön