25 / 04 / 2024

Ziraat’in kredi portföyü 280 milyar!

Ziraat’in kredi portföyü 280 milyar!

Hüseyin Aydın “Finansal sonuçların da gösterdiği gibi verimlilik içinde istikrarlı olarak büyümek, büyümeyi krediler ve kredilerde de ağırlıklı olarak reel sektör kanalıyla gerçekleştirmek olan ana stratejimizi uygulamaya devam ediyoruz” dedi.



ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Finansal sonuçların da gösterdiği gibi verimlilik içinde istikrarlı olarak büyümek, büyümeyi krediler ve kredilerde de ağırlıklı olarak reel sektör kanalıyla gerçekleştirmek olan ana stratejimizi uygulamaya devam ediyoruz” dedi.


Bu çerçevede kredi portföyünün 23 milyar TL büyüdüğü ilk 9 ayda bilanço büyüklüğünün 27 milyar TL artarak 3. çeyrek sonu itibariyle 330 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirten Hüseyin Aydın “İstikrarlı şekilde kredi ağırlıklı büyüyerek yüzde 64’ü kredilerden oluşan bir bilanço yapısına ulaşmış durumdayız. Yüzde 103 dolayındaki kredi/mevduat rasyomuz ile dengeli kredi mevduat yönetim anlayışımızı sürdürüyoruz” dedi.  Aydın “Yılın ilk 9 ayında aktif toplamımız yüzde 9 büyürken nakdi kredilerdeki artışımız yüzde 12” diyerek 210 milyar TL’si nakdi olmak üzere yaklaşık 280 milyar TL toplam kredi büyüklüğü ile sektör liderliğini sürdürdüklerini belirtti. 


Hürriyet 


Geri Dön