26 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Dap Royal Towers sektörün gelişim sembölü!

Ziya Yılmaz: Dap Royal Towers sektörün gelişim sembölü!

11. projesine başlayan DAP Yapı Maltepe Dragos sahilindeki projelerini inşaat sektörünün gelişim sembolü olarak değerlendirdi



Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Ürettiğimiz projelerin insanların hafızasında yer etmesi, sektördeki farklılığımızın göstergesidir" diyor.

11. projesine başlayan DAP Yapı Maltepe-Dragos sahilindeki projelerim inşaat sektörünün gelişim sembolü olarak değerlendirdi. Yönetim Kurulu Başkam Ziya Yılmaz, "minik kum tanelerinden sanat eserleri üretiyoruz. Ürettiğimiz projelerin insanların hafızasında yer etmesi, sektördeki farklılığımızın göstergesidir" diye konuştu. Projelerin seçkin alıcılarla buluşmasının tesadüf olmadığım anlatan Yılmaz, amaçlarının kalıcı eserler ortaya koymak olduğunu dile getirdi. Yılmaz, hedeflerinin de dürüst, ilkeli, yenilikçi yaklaşımdan taviz vermeden, yurtdışında önünden geçerken durup seyredilen binaların benzerlerini hayata geçirmek olduğunu ifade etti. Yılmaz "Maltepe-Dragos sahilinde konumlanan projelerimiz Türkiye'de inşaat sektörünün bir nevi gelişim sembolüdür" dedi.

308 bin TL'den başlıyor

Metrekaresi 3 bin 500-6 bin S00 lira aralığında satılan Dap Royal Towers'da yüzde 51 peşin ve yüzde 20'si bir yıl sonra olmak üzere 0.8S faiz oranı ile 120 aya kadar kredi seçeneği mevcut. Fiyat aralığı 308 bin ile 1 milyon 371 bin TL olarak belirlendi.
Bugün
 

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Krizle inatlaştı, 2011'de 750 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor

Dragos Royal dikkat çeken DAP Yapı 2011 yılında 750 milyon TL'lik yatırım kararı aldı. Maltepe'de Dap Royal Center adını verdiği projesinin yapımına başlayan firma, aynı bölgede bir de ofis projesi de hayata geçirecek. 2011'de sektörün genel anlamda iyi bir yıl geçireceğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "2010'da krize inat konut üretimimizi iki katma çıkardık. Önümüzdeki sene Anadolu yakasındaki ofis açığını gidermek istiyoruz. Aynı zamanda "Beykoz'dan Sarıyer'e, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyoruz. Merkezi konumlarda arazi geliştiriyoruz." şeklinde ifade etti. 750 milyon TL yatırım 2011 yılındaki yatırımları hakkında konuşan Yılmaz şu bilgileri verdi: "İstanbul'da merkezi bölgelerde arazi arayışları içerisindeyiz. Önümüzdeki sene toplam 750 milyon TL yatırım planlıyoruz. Bunun içerisinde geçen ay lansnlanını gerçekleştirdiğimiz Dap Royal Center projesi de var. Ayrıca yine Maltepe'de satm aldığımız arsa üzerinde İstanbul'un Anadolu yakasındaki ofis ihtiyacını karşılamaya yönelik lüks ofisler de inşa edeceğiz."

2009'da kriz sonrasında 2010'daki durgunluğa rağmen Dragos Royal Towers'taki dairelerin yüzde 90'ını sattıklarını belirten Ziya Yılmaz, "Ülkemiz kaygan bir ekonomiye sahip. Dengeler sıklıkla değişiyor. İnşaat sektörü ancak cesur girişimler sayesinde ayakta kalabilir; Ancak alım gücünün düşmesi sektörü zorluyor. Yurtdışında, önünden geçerken durup seyrettiğimiz binaların benzerlerini artık bizler de üretiyoruz. Bugühidünyada en büyük ekonomi ve teknolojiye sahip olmadığımız halde, dünyanın müteahhitlik sektöründe Amerika ve Çin'den sonra gelmemiz sektörün ne kadar başarılı olduğunu gösterir. 2011 yılı konut sektörü için mükemmel değil ama iyi bir yıl olacak."

İnat etik

2009 yılında yaklaşık 500 adet konut üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: "2010'da bu sayıyı ikiye katlayarak 1000'e çıkardık. Krize inat duble üretim yaptık. Krizde daha çok ödeme seçeneklerinde avantaj sağlayarak müşterileri çekmeye çalıştık. Dap Yapı'mn özkaynaklarmı kullanarak sıfır peşinatla daire sattık. 2011 yılında da duruşumuzu hiç bozmayacağız. Yeni projelerimizde de tüketicilere aynı fırsatları sunacağız."

Maltepe'ye iki yelken daha yapacak genel merkezini taşıyacak

DAP Yapı'nın yeni projeleri hakkında bilgi veren Yılmaz şunları söyledi: "Maltepe'de iki yeni kulenin inşaatına başladık. Dap Royal Center adım verdiğimiz proje 120 ve 140 metre yüksekliğinde, 212 konutu barındıran iki kule olacak. Dragos'taki gibi yelken konseptinde inşa ediyoruz.
 
Kuleler, binada yaşayanların dairelerine sandalla gelip gideceği bir gölet içinde yer alacak. 5 bin metrekare açık ve kapalı alanlı sosyal tesis de inşa edilecek. 2011 yılında tamamlamayı planlıyoruz. İki kulenin ortasında yer alacak 13 katlı bina ise DAP Yapı'nm genel müdürlük binası olarak kullanacağız."

Siteleri Anadolu'daki köylere benzetiyorum

SON yıllarda ard arda inşa edilen konut projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkam Ziya Yılmaz, "Site hayatmı Anadolu'daki köylere veya eski mahallelere benzetiyorum. Sitelerde yaşayan insanlar da köylerdeki gibi komşuluk ediyorlar. Çeşme başında ya da köy meydanında değil, sitenin havuzunda veya spor salonunda rastlaşıp konuşuyorlar" dedi. Depremin inşaat sektörü açısından bir milat olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz şunları söyledi: "Depremden sonra estetik değerlerin yerini statik değerler almış, insanlar konut edinirken zeminin sağlamlığını ve müteahhidin kimliğini sorgulamaya başladı. Metropollerde kent içi dönüşümde, özellikle gecekondu alanlarının modern ve uygar yerleşim birimleri olarak yeniden kazanılmasmda önümüzdeki dönemde, kamu-özel sektör işbirliği ve ortaklığı çerçevesinde, GYO'lara önemli görevler düşecek."
Hürriyet


Geri Dön