19 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: İhaleye 80 şirket katıldı,Bu güvenin göstergesi!

Ziya Yılmaz: İhaleye 80 şirket katıldı,Bu güvenin göstergesi!

Validebağ arsası ihalesini kazanan Dap Holding'in patronu Yılmaz, "İhaleye 80 şirket katıldı. Bu güvenin göstergesi" dedi.



İstanbul Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nun karşısında yer alan 17 dönümlük arsa için yapılan ihalede 80 şirket kıyasıya yarıştı. Markalı konut liginin aktörlerinin yoğun ilgi gösterdiği ihale sonunda kazanan ise Dap Holding şirketi Eltes İnşaat ve Eltes-İstlife İş Ortaklığı oldu. Dap Holding ve ortağı söz konusu arsada yer alacak projenin toplam satış geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut GYO payı olarak da yüzde 50.15'e denk gelen 406 milyon 215 bin lira teklif etti. 


45 KONSORSİYUM KATILDI 

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, çeşitli ilçelerde hayata geçirdikleri projelerin ardından ilk defa yöneldiği Acıbadem bölgesini "Anadolu Yakası'nın Nişantaşı" olarak nitelendirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında pek çok ilçede çeşitli arsalar üzerinde çalıştıklarını belirten Yılmaz, proje geliştirirken en önemli kriterlerden birinin lokasyon olduğunun altını çizdi. Yılmaz, "75'ten fazla şirket ve 45 konsorsiyumun katıldığı bu ihale, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir" diye konuştu. 


ORMANA KOMŞU, TARİHLE İÇ İÇE 

Validebağ arsası, adını aldığı Koru'nun tüm nimetlerinden faydalanıyor. Doğal SİT Alanı olarak ilan edilen Koru, doğal güzelliği ve ekosistem olma özelliği ile spor, yürüyüş ve gezinti amaçlı olarak yoğun bir şekilde kullanılıyor. Yaklaşık 200 yıl önce Bezmialem Valide Sultan'ın yurtiçi ve dışından getirttiği ağaç ve bitki türleriyle süslediği arazi, sultanın vefatından sonra, Altunizade ailesinin mülkiyetine geçmiş. Koruda ayrıca, ünlü Hababam Sınıfı serisine ev sahipliği yapan Adile Sultan Kasrı da yer alıyor. 


Sabah


Geri Dön