25 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Projelerimi pırlanta işler gibi işliyoruz

Ziya Yılmaz: Projelerimi pırlanta işler gibi işliyoruz

DAP Yapı, Dubai'deki yelken otelden esinlenerek Maltepe'de başladığı Royal Center'la, önceki projelerindeki gibi çevrede dönüşümün fitilini ateşliyor. DAP Yapı daha önce de Kağıthane ve Kartal'da dönüşüm



Proje Gezi-Yorum bu hafta birbiri ardına konut, ofis ve otel yatırımlarının hayata geçirildiği Maltepe'deydi. DAP Yapı'nın Dragos'taki DAP Royal Tower projesinin ardından Maltepe'de inşaatına başladığı ikinci yelken biçimindeki mimariye sahip DAP Royal Center projesini şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile gezdim. DAP Yapı'nın İstanbul'daki 11'inci projesi olan DAP Royal Center, su, yelken, sahil ve gökyüzü temalarıyla inşa ediliyor. 120 ve 140 metrelik, 27 ve 30 katlı iki kule ile bu kulelerin arasında 13 katlı bir ofis bloğundan oluşan proje, DAP Yapı'nın daha önce proje yaptığı Kağıthane ve Kartal bölgelerindeki gibi Maltepe'de de kentsel dönüşümde öncü rol oynamayı hedefliyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ile DAP Royal Center'ın satış ofisinde buluşuyorum. Projenin satış ofisi oldukça iddialı. Yaklaşık 1.5 milyon dolar harcanarak inşa edilen bu satış ofisi içinde projenin konseptini yansıtan su ögesi ön plana çıkıyor.

"PIRLANTA GİBİ İŞLİYORUZ"
Ziya Bey'le sohbete başlıyoruz. Satış ofisindeki proje resimlerini göstererek, "Maliyetten kaçmıyoruz. Müşteri beklentilerini karşılamak ve üstüne çıkmak için adeta projelerimi pırlanta işler gibi işliyoruz" diyor. Ev sahibi olmanın birçok kişi açısından en önemli yaşam hedeflerinden biri olduğunu ve bu hedefin gerçekleşmesinin insanların belli bir ekonomik seviyeye ulaştığının da göstergesi olduğunu anlatıyor. Aynı zamanda evin kişilerin kendilerini ifade ettikleri ve kimliklerini yansıtan bir enstrüman olduğuna değinen Ziya Bey, "DAP Yapı projeleri, seçkin bir alıcı kitlesine hitap edecek şekilde üretilmiş butik projelerdir; standart konut kategorisinde değerlendirilemez. Tasarımı, görünümü, kullanılan malzemeler ve işçilik gibi detaylarıyla her anlamda kalitesini yansıtmaktadır" diyor.

Bütün daireler 'su'yu görüyor
DAP Royal Center'da büyüklükleri 62 ile 260 metrekare arasında değişen ve 1+1'den 4+1'e kadar farklı tiplerde daire seçenekleri bulunuyor. Üst katlarda loft dairelerin yer alacağı projede altıncı kattan itibaren tüm konutlar deniz manzarasına sahip olacak. Projedeki tüm daireler ise proje alanı içinde yer alan 4 bin metrekarelik gölet, havuzlar ya da denize bakacak. Projede yaşayanlar 20'nci katta yer alan golf sahasında golf oynama imkânının yanı sıra gölette de sandal sefasına çıkabilecek. Proje de ayrıca 7/24 residence hizmeti de sunulacak.

Projeye özel tasarımlar var
ZİYA Bey'le örnek dairelere geçiyoruz. Dairenin girişindeki parlak taşlar dikkatimi çekiyor. Dairelerin giriş ve odalarının kapıları kristal taşlar kullanılarak projeye özel olarak tasarlanmış. Kat yüksekliklerinin 3.5 metre olarak planlandığı projede, yerden tavana kadar uzanan cam pencere sistemi sayesinde odalar daha aydınlık ve ferah. Mutfakların açık olarak planlandığı dairelerde, mutfak-banyo armatür ve vitrifiyelerinde VitrA ürünleri tercih edilmiş. Yatak odası duvarının bir bölümü bakteri barındırmayan ve havayı temizleyen özel bir taş kaplamayla kaplanmış.

5 bin metrekarelik sosyal alan
ZİYA Bey, içinde örnek dairelerin, satış ekiplerinin yer aldığı satış ofisinin projenin tamamlanmasıyla birlikte genişletilerek 5 bin metrekarelik sosyal tesise dönüşeceğini belirtiyor. Bugünden açık yüzme havuzu ve sosyal aktivite alanlarının hazır olduğu bu merkezde, restoran, cafe, fitness center, kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası da bulunacak. Proje içinde ayrıca su kapasitesi olarak bir konut projesinde yer alan en büyük şelalede inşa edilecek

Beğendim-Beğenmedim
BEĞENDİM
Maltepe konum olarak avantajlı bir noktada. E-5 ve TEM karayoluna bağlantısı var. Metrobüs, metro ve deniz ulaşımı noktalarına yakın.
Projenin yer aldığı bölge kaydettiği gelişim trendiyle yatırım açısından avantajlar sunuyor.
Projede kat yüksekliğinin 3.5 metre olması ferah bir ortam sağlıyor.

BEĞENMEDİM
Maltepe bölgesi eski, yıpranmış yapı stoğunun çok olduğu ve dönüşüm ihtiyacı olan bir bölge. Dolayısıyla bir süre sonra projenin çevresi geçici süreliğine şantiyeye dönüşebilir. Her hizmetin bir bedeli var. Projede sunulan rezidans hizmeti, sosyal alanların çokluğu, göl vb. ortak kullanım maliyetleri nedeniyle, aidatlar normal sitelere göre daha yüksek olabilir.
Sabah/Bülent Yoldaş


Geri Dön