26 / 04 / 2024

Zonguldak BEÜ Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak BEÜ Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Teknopark'ın hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işleri hayata geçirmesi planlanıyor.



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) içerisinde kurulan Teknopark'ın hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Teknopark binasının güzel ve kent için önemli olduğunu ifade etti.

"Bazen ölçüyü kaçırıyoruz ve büyük binalar yaparak bir şeyler başaracağımızı sanıyoruz ama aslında öyle değil." diye konuşan Bektaş, şu açıklamalarda bulundu:

"Önemli olan bina değil, binanın içinde nasıl çalıştığınızdır. Burada çok önemli çalışmaların çıkacağını umuyorum. Zonguldak'a dışarıdan bakıldığında görülen manzara bizi yanıltmasın. Solumuzda Erdemir, sağımızda Filyos, arada sahil ve tren bağlantıları, havaalanı, otoyol bağlantıları bir sürü imkandır. Hepsini bir arada topladığımızda Zonguldak kısa vadede gelişmelere açık bir bölge. Ama bu gelişmelerin öngörülmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Öngörü işini daha çok üniversite yapacak, yönetme işini de hep beraber yapacağız." 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı da Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işleri hayata geçireceğini söylerek, "Bu yılın nisan ayı sonunda resmen başladığımız faaliyetlerle daha da ilerleyeceğiz. Teknopark, ülkemizin katma değerinin arttırılması için önemli araçlardandır. Hedefimiz, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmektir. Teknopark'ta bu konuda hepimize yardımcı olacak, işlerimizi kolaylaştıracak bir kuruluştur." açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön