24 / 04 / 2024

Zonguldak Müftüsü'nden 6 bin kişilik talebi!

Zonguldak Müftüsü'nden 6 bin kişilik talebi!

ZONGULDAK Müftüsü Mürsel Öztürk, Vali Ali Kaban'ı ziyaretinde kentte sembol bir cami bulunmadığını söyleyerek 5-6 bin kişilik bir cami yapılmasını istedi.



ZONGULDAK Müftüsü Mürsel Öztürk, Vali Ali Kaban'ı ziyaretinde kentte sembol bir cami bulunmadığını söyleyerek 5-6 bin kişilik bir cami yapılmasını istedi.


Müftü Mürsel Öztürk, bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi ile Val Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. Müftü Öztürk, 2 yıldır Zonguldak'ta görev yaptığını söyleyerek kentte sembol cami bulunmamasından yakındı. İl Müftülüğü binası karşısındaki Hz.Ali Acılık Camii'nde kılınan şehit cenazeleri ve diğer cenaze namazları ile cuma namazlarının  eziyet haline geldiğini belirten Öztürk, şöyle dedi:

"Doğru dürüst bir cenaze namazını dahi kılamıyoruz. Büyük bir izdiham meydana geliyor. Gelişi, gidişi, çıkışı, problem sıkıntı. Zonguldak’ta 5-6 bin kişilik sembol bir cami istiyoruz. Biz Türkiye genelinde daha çok Cuma namazlarını baz alıyoruz. Cuma namazı kılabileceğimiz, Zonguldak’ta esnafımızın, vatandaşımızın, kardeşlerimizin araçlarıyla gelip bir Cuma namazı kılabileceği böyle bir camiye şiddetle ihtiyaç var. Sık sık biz bu talepleri alıyoruz.  Hatta bir kütüphanemiz olsun camimizin altında, bir aşevi olsun. Gerektiğinde kültür merkezi gibi insanlarımızın mabedin gölgesinde dinlenebileceği bir yer olsun. Vatandaşlarımız bunu sık sık bize dillendiriyor. Huzur içinde kalabileceğimiz bir camiye ihtiyacımız var."

Müftü Öztürk, sivil toplum örgütleri tarafından yeni bir cami yapılması için toplanan imzaları Vali Kaban'a teslim etti. Vali Ali Kaban, özellikle Hz.Ali Acılık Camii’nde şehit cenazesinde böyle bir sıkıntı yaşandığına tanık olduğunu belirterek, "Toplumun böyle bir ihtiyacı varsa biz de bu talepleri gereğinin taktiri için Ankara’da gerekli makamlara iletmekle mükellefiz. Sizler de bunun için mutlaka bir faaliyet yapacaksınızdır. İnşallah iyi olur, Ankara’ya ileteceğim bu talepleri" dedi.


Hürriyet


Geri Dön