26 / 04 / 2024

Zonguldaklı emekliler TOKİ için yer tahsisi bekliyor!

Zonguldaklı emekliler TOKİ için yer tahsisi bekliyor!

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Zonguldak’ta emeklilerin TOKİ için yer tahsisi beklediğini hatırlattı.



İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, uzun süredir yetkililere konuyu aktardıklarını ifade etti. Zonguldak haricindeki bütün illerde yer tahsisi ile ilgili çalışmaların olduğuna dikkat çeken Sarıoğlu, şöyle dedi:

“Emekliler açlık sınırının altında maaş alıyor. Aylardır yıllardır Zonguldak’tan giden parlamentodan bizleri temsil eden milletvekillerimize, Türkiye’yi idare eden yetkililerimize durumumuzu, konumumuzu sürekli anlatıyoruz. Biliyorsunuz  TOKİ  ile ilgili Başbakanımız karar aldı. 250 lira taksitle 240 ay vadeli fakat ne hikmetse Bartın ve Karabük’te, diğer illerde belediye başkanları, kent konseyi başkanları yer buluyor.


Çalışmalar başlıyor. Ama Zonguldak’ta ne belediye başkanımız yer veriyor. Ne kent konseyi başkanımız bu konuyla ilgileniyor. Onun için biz emekliler olarak üzgünüz. Ama zor günler atlattığımız için biz sürekli şunu söylüyoruz. Önce Vatan sonra biz diyoruz. Yıllarca bunu söyledik. Çok korkunç günler atlattık. İnşallah bu günler sağlıklı bir şekilde atlatılır. Önümüzdeki günlerde beraberce herkes kendisi ile ilgili meseleyi değil Zonguldak ile ilgili meseleyi ya hep beraber savaşarak konuşarak bu işi halledeceğiz. Ya da başarısız olacağız. Onun için meselemiz müşterek. Ben her zaman GMİS’e destekçi olurum. Ama genel başkanımız genel başkanımızın bir kere bile olsa emeklilerin adını ağzına almasını diliyorum. Çünkü Türkiye’de memur konfederasyonları memur emeklilerinin adını ağzına alıyor. Ama işçi konfederasyonları işçi emeklilerinin adını ağzına almıyor. Hangi mahalleye hangi köye gidilirse gidilsin, emeklilerle muhatap olunuyor. Zonguldak’ı idare edenler. Emekliyi kimse hafife almasın.”


Milliyet



Haber Yeni Adım Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekliler için TOKİ konusunda yer tahsisi beklediklerini söyledi.


Zonguldak basınına bu konuya sahip çıkması çağrısında bulunduğunu belirten Sarıoğlu şanları söyledi:


“Sayın başkanım telefonla aradı ve ilk kez ben Platform toplantısına katılıyorum. Zonguldak’ta 150 bin emekti var ve emekliler açlık sınırını altında maaş alıyor. Aylardır yılardır Zonguldak’tan giden, parlamentoda bizleri temsil eden vekillerimize, Türkiye’yi idare eden yetkililere konumumuzu, durumumuzu sürekli anlatıyoruz. Biliyorsunuz TOKİ ile ilgili sayın başbakanımız karar aldı. 250 lira taksitle 240 ay vadeli, fakat ne hikmetse Bartın’da, Karabük’te ve diğer illerde belediye başkanları kent konseyi başkanları yer buluyor ki başlıyor ama Zonguldak’ta ne belediye başkanımız yer veriyor ve kent konseyi başkanım da bu konuyla ilgileniyor. Onun için biz emekliler olara üzgünüz ama zor günleri atlattığımız için biz sürekli şunu söylüyoruz. Önce vatan sonra biz diyoruz. Çok korkunç günler atlattık. İnşallah bugünler sağlıklı bir şekilde atlatılır ve önümüzdeki günlerde beraberce herkes kendisi ile ilgili meseleyi değil Zonguldak’la ilgili meseleyi ya hep baraber anlayarak, konuşarak bu işi halledeceğiz ya da başarımız olacağız yani. Onun için meselemiz müşterek. Sayın Sendika başkanımızda burada. Ben her zaman kendilerine destekçi olurum ama bir defacık emeklileri ağzına almasını kendisinden rica ediyoruz. Çünkü Türkiye’de memur konfederasyonular memur emeklilerin ağızlarına alıyor ama işçi konfederasyonları işçi emeklileri ağzına almıyor. Bakın basınla ilgili olarak ta siz basın mensubu arkadaşlarıma da söylüyorum. TOKİ için yer buldunuz başlıyor ama emeklilerle ilgili sizden rica ediyorum bize yardımcı olun. Ben herkese saygılar sunuyorum. Toplantıya sayın başkanım çağırdı ve kedisine teşekkür ediyorum. Herkes şunu unutmasın hangi mahalleye, hangi köye nereye gidilirse gidilsin emeklilerle muhatap oluyor Zonguldak’ı idare edenler. Türkiye’yi idare edeler. Emeklileri kimse hafife almasın. Bun bu tür toplantıların faydalı olacağına inanıyorum ama toplantılar yapılmadan önce her STO başkanına konumuyla ilgili hazırlık yap denilirse bir dahakinde daha hazırlıklı geliriz. Sayın başkanlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Allah bizi bir daha geçtiğimiz günlerdeki gibi kötü günler göstermesin. Hepinize saygılar sunuyorum”



Yeni Adım


Geri Dön