10 / 05 / 2024

Zorlu 130 milyon avroyu rüzgara yatırıyor

Zorlu 130 milyon avroyu rüzgara yatırıyor

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik A.Ş'nin, 130 milyon avroluk bir kredi anlaşması imzaladığı duyuruldu



Yapılan açıklamada, kredi anlaşmasını, şirketin, Osmaniye'deki rüzgar santrali projesinin finansmanında kullanılmak üzere, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation - IFC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD), Avrupa Yatırım Bankası, Denizbank ve HSBC ile imzaladığı bildirildi. Açıklamada, 55 milyon avrosu IFC, 45 milyon avrosu EBRD ve 30 milyon avrosu EIB tarafından sağlanan kredide, Denizbank ve HSBC garantisinin bulunduğu belirtildi.

KRİZE İNAT KREDİ

Zorlu Enerji Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, Zorlu Enerji'nin faaliyetlerine ivme kazandıracak finansal işbirliklerini, global krize rağmen gerçekleştirdiklerini bildirdi. Zorlu Enerji Grubu'nun, enerjide dışa bağımlılık konusunda çözüm arayışları içinde olduğunu vurgulayan Murat Sungur Bursa, "Yenilenebilir enerjinin, sürdürülebilirliğin ülkemiz ve dünya için taşıdığı önemi iyi biliyor ve büyüme hedeflerimizde önceliği yenilenebilir enerji yatırımlarına veriyoruz. Yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarımızı en verimli şekilde ülkemize kazandırmayı temel ilke olarak benimsiyoruz. Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde inşası devam eden rüzgar santralimizin, ülkemiz enerji sektörü için önemli bir atılım olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Yenişafak


Geri Dön