25 / 04 / 2024

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ilk Broadway şovunu ağırladı!

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ilk Broadway şovunu ağırladı!

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi ilk Broadway şovunu ağırladı. İşadamı Ahmet Nazif Zorlu, Sezen Aksu gibi müzik otoritelerinin tam not verdiği sanat merkezine tam 300 milyon dolar harcamış




Şehrin alışveriş, yeme içme, kültür ve sanat faaliyetlerinin yeni buluşma noktası Zorlu Center bünyesindeki Performans Sanatları Merkezi (PSM), 1960’ların rock’n roll grubu The Four Seasons’ın başarı öyküsünü anlatan Jersey Boys müzikalini sergiledi. Müzikali izleyenler arasında Suzan Sabancı Dinçer, Cem - Ümit Boyner çifti, Bülent Eczacıbaşı, Osman Çarmıklı, Ahmet Eren gibi isimler vardı. Will You Love Me Tomorrow, Can’t Take My Eyes off of You, Sherry, Big Girls Don’t Cry gibi bir kuşağın diline dolanan unutulmaz şarkılarda salonda alkış sesleri yükseldi. Zorlu ile ayaküstü yaptığımız sohbette performans merkezine ne kadar yatırım yaptığını sordum. Tam 300 milyon dolara mal olmuş. Ses, sahne düzeniyle izleyenlerden tam not olan performans sanatları merkezinin doğuş süreci Ahmet Nazif- Zülal Zorlu çiftinin bir Las Vegas seyahati ile başlamış.


Ar-Ge’si Wynn’de yapıldı!

Zorlu süreci şöyle anlatıyor: “Yaklaşık 6 yıl önce Las Vegas’ın ünlü oteli Wynnn’de kaldık. Otelin Circle De Soleil’in de oynadığı devasa sahnesinde gösteriler izledik. Niye bizde böyle salonlar yok, nasıl büyük gösteriler yapıyorlar diye düşündüm.


Karayolları arazisini aldıktan sonra Piccadilly (Londra) ve Broadway’de  shovlar izledim, sahnelere baktım. Artık İstanbul’da izleyeceğiz!” Las Vegas’ın en büyük otelleri arasında yer alan Wynn otelin bünyesindeki sahne her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Londra, New York, Las Vegas gibi dünya şehirlerinden sonra İstanbul’a gelen Jersey Boys müzikali 24 Kasım’a kadar 16 kez sahnelenecek. Sezen Aksu da geçtiğimiz günlerde, sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan PSM’de konser vermişti.

Merkezin teknik donanımı ve kapasitesi karşısında şaşıran Aksu, kente bu çapta bir sanat mekânı kazandırdığı için Zorlu’ya teşekkür etmişti.



 


Koç ve Polat muharrem orucu iftarı veriyor...

Müzikal sonrasında uğradığım Papermoon’da Adnan Polat’a rastladım. Polat’ın bugün, İstanbul Kongre Merkezi’nde, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’la birlikte muharrem iftarı vereceğini öğrendim.


Hepimiz ‘bir’iz mesajı

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde yapılan oruç açma programı, bu yıl Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in himayesinde. Polat’tan öğrendiğim kadarıyla iki yıl önce başlayan muharrem orucu iftarı kendiliğinden bir alevi sunni kardeşlik platformunun da doğmasına yol açmış. Adnan Polat’a neden böyle bir iftar düzenlediklerini sordum, amaçlarının toplumsal barışa katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Polat, “Gelenekselleşen muharrem orucu her yıl bir alevi, bir sunni işadamının katkısıyla düzenlenecek. İftar yemeği alevi, bektaşi kesiminin kanaat önderleri, dedeler, dernek, vakıf başkanları ile sunni kesimin önde gelen kanaat önderlerinin katılımıyla yapılıyor. Amacımız hepimiz biriz mesajı vermek.

Geçen yılki iftarı Ahmet Çalık ile birlikte yaptık. Bu yıl Mustafa Koç’tan rica ettik, tereddüt göstermeden kabul etti.”


Songül Hatısaru/Milliyet


Geri Dön