05 / 05 / 2024

Zorlu stadyumların çatılarında kullanılan kumaş üretecek!

Zorlu stadyumların çatılarında kullanılan kumaş üretecek!

335 bin metrekare üretim alanı ve yıllık 200 bin ton iplik üretimi ile dünyanın en büyük polyester iplik üreticilerinden Korteks, gözünü yeni hedeflere dikti.



Stadyumların çatılarında kullanılan kumaş için üretim hazırlıkları yapan firma, bir yandan da Meksika pazarını araştırıyor. Zorlu Tekstil Grubu Başkan Yardımcısı Necat Altın “Otomotiv ve teknik tekstiller bugün çok inandığımızı konular. Teknik tekstiller anlamında Türkiye’ye hala İsviçre’den kumaş geliyor” diye konuştu.


MEKSİKA PAZARINI ARAŞTIRIYORUZ


“Stadyumların çatı sistemlerinde kullanılan kumaşlar  gözümüzü diktiğimiz alanlardan bir tanesi” diyen Altın “Ayrıca Avrupalı otomotivci partnerimizle birlikte Meksika pazarını araştırıyoruz. Meksika’da fabrika satın almaktan ziyade üretim hub’ı düşündüğümüz noktalardan bir tanesi. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde orada ne yapmamız gerektiğini şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı. 2 bin 500’den fazla farklı çeşitte iplik ürettiklerini kaydeden Altın “Türk tekstil sektörü Avrupa’dan çok daha büyük sektör. Türkiye’de 739 bin ton polyester filament iplik kullanılırken, bütün Avrupa’da bu rakam 270 bin ton. Türkiye bir merkez bu durumda.  Yüzde 85 iç pazar yüzde 15 dış pazara özellikle Avrupa’ya gidiyor” diye konuştu. 



Star


Geri Dön