27 / 04 / 2024

Zumurrud AVM'de 50'den fazla Türk markası yer alacak!

Zumurrud AVM'de 50'den fazla Türk markası yer alacak!

Rönesans Grubu'nun inşa ettiği 200 mağazalı Zümrüt AVM'de giyim, eğlence, restoran kategorilerinde 50'den fazla Türk markası yer alacak



Libya'da 3 milyar dolar büyüklüğünde çeşitli projeleri yürüten Rönesans Grubu'nun inşa ettiği 200 mağazalı Zümrüt AVM'de giyim, eğlence, restoran kategorilerinde 50'den fazla Türk markası yer alacak. 750 milyon euro'luk Trablus Kapısı (Bab-Trabolous) projesinde yer alan 200 mağazalı Zümrüt (Zumurrud) AVM için 80 perakendeciyi Libya'ya götürdüklerini anlatan Rönesans Grubu CEO'su Zafer Baysal Libya'nın ilk ve en büyük AVM'si için geziye katılan perakendecilerin yüzde 70'inin mağaza açmaya karar verdiğini söyledi.

Libya hükümetinin kararları gereği mağaza açmak için markaların yüzde 35 yerli ortak bulmaları gerektiğini hatırlatan Baysal, "Bu farklı yapıya rağmen Türk perakendecilerin bölgeye ilgisi büyük. LCWaikiki, Koton, Damat, İpekyol, Bücürük, YKM, Mudo, Teknosa, Colin's, Wenice Kids, Big Mezzaluna, Big Chefs, Playland, AFM Bowling  AVM'de yer alacak markalar arasında" dedi. AVM'nin Eylül 2011'de açılacağını anlatan Baysal, "Projede AVM dışında iş merkezi, 4 bin daireli konut projesi ve İtalyanlar tarafından işletilecek kalp hastanesi var" dedi.

Perakendeye aç pazarlar

Libya'da 6 havaalanı, üniverisite de yaptıklarını ifade eden Baysal, "Rusya, Ukrayna gibi pazarlar zaten güçlü olduğumuz yerler. Şimdi rekabetin güçlenmediği ve perakendeye aç olan pazarlara yöneldik. Türkmenistan ve Suriye'de AVM perojeleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Nisan ayında İstanbul'da bulunan Kozzy AVM'yi açtıklarını hatırlatan Baysal, yurtiçi projeleriyle ilgili olarak "135 milyon euro yatırımla  İzmir  Gaziemir'de yer alan Optimum AVM Eylül 2011'de, 150 milyon euro'luk  Adana  Optimum'sa 2011 başında, İstanbul Anadolu yakasında yapımı süren 36 katlı Rönesans Towers 2012'de tamamlanacak" dedi.
Beste Önkol/Milliyet


Geri Dön