26 / 04 / 2024

Zürafa Sokak'ta son durum!

Zürafa Sokak'ta son durum!

Belediyenin yeni imar planıyla Karaköy'deki genelevlerin kapatılması gündeme geldi. Tartışmalar fuhuş tuzağındaki kadınların içler acısı durumunu gözler önüne serdi. İçişleri Bakanlığı'ndan alınan rakamlara göre 6 bin kadın fuhuş vesikası almak için sı



Kadınlar 200 bin lira
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar planında Karaköyde'ki genelevlerin bulunduğu sokaklar park-dinlenme ve hizmet alanı düzenlenecek. Kapatılması gündeme gelen genelevlerle ilgili tartışmalar ürkütücü bir gerçeği ortaya çıkardı. İçişleri Bakanlığı'nın rakamlarına göre 6 bin kadın fuhuş vesikası almak için resmi başvuru yaptı. Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan mafyanın tuzağa düşürdüğü kadınları vesika almaya zorladığını belirterek, "Bu kadınlar 20-200 bin TL arasında aracılara satılıyor. Tuzağa düşen kadınlar için devlet, maaş, emeklilik ve sigorta planı üzerinde çalışmak zorunda" dedi.

Bir evin devri 3 milyon TL
Tartışmaların odağındaki Zürafa Sokak'ta bulunan bir genelevin devir bedeli 2-3 milyon TL'ye çıkıyor. Sokakta bulunan 42 evden halen 18'i çalışıyor. 120 hayat kadınının çalıştığı bu evleri günde 7 bin erkek ziyaret ediyor. Geri kalan 24 ev, genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın ölümünden sonra oğlu Kerope Çilingir'e kaldı. O da bu evleri ne satıyor ne de işletiyor. Kapatma kararına işletmeciler de "Devlet bizim evlerle uğraşacağına sokaktaki fuhuşu engellesin" diye tepki gösteriyor. Genelevlerde çalışan kadınların ortak beklentisi ise; "Geleceğimiz için devlet bize iş ve aş versin. Kapatırsa kapatsın."
Posta

Zürafa Sokak'ta 'park' bilmecesi


Geri Dön