26 / 04 / 2024

Ataşehir'de Şeker Evler Sitesi'nde 290 bin TL'ye icradan daire!

Ataşehir'de Şeker Evler Sitesi'nde 290 bin TL'ye icradan daire!

Kadıköy 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Ataşehir ilçesinde bulunan Şeker Evler Sitesi'ndeki daireyi 290 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI KADIKÖY 3.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN 

DOSYA NO: 2009/2000 Tal.


Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydında ,adeti, cinsi, evsafı, kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz - tapu kaydında Aktaş Elektrik A.Ş.!ehlne 05.09.1996 tarih-6419 yev.nosu ile tesis olunan Kira Şerhi ‘ ile birlikte - Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup,adreste tebligat yapılmaması veya adresi bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: İstanbul. Ataşehir ilçesi, içerenköy Mahallesi,3273 ada, 12 parsel sayılı 9.537.00 m2. yüzölçümlü 4 bloklu bahçeli kargir apartmanlar nitelikli ana taşınmazda 1/216 arsa paylı A Blok 6.kat (25) bağımsız bölüm nolu mesken vasıflı taşınmaz. Taşınmazın tapu kaydında Aktaş Elektrik A.Ş.lehlne 05.09.1996 tarih-6419 yev.nosu ile tesis olunan “ Kira Şerhi “ mevcuttur.

İMAR DURUMU : Ataşehir Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müd.nün 07.09.2011 tarih ve M.34.6.ATA.0.13.201 1/11526-348184 sayılı imar durum yazısında; Ataşehir ilçesi,içerenköy Mahallesi,258 pafta,3273 ada.12 parsel sayılı yerin 13.07.1992 t.t.li , 1/1000 ölçekli içerenköy Mahallesi Islah imar Planında konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI :Satışa konu taşınmaz İstanbul, Ataşehir ilçesi, içerenköy Mahallesi,3273 ada, 12 parsel sayılı 9.537,00 m2. yüzölçümlü 4 bloklu bahçeli kargir apartmanlar nitelikli ana taşınmazda 1/216 arsa paylı A Blok 6.kat (25) bağımsız bölüm nolu mesken vasıflı taşınmaz. Satışa konu taşınmaz Ataşehir İ İçesi, K. Bakkal köy Mahallesi.Küçük Bakkalköy Yolu Caddesi ile Zübeyde Hanım Sokağının kesiştiği yerde bulunan. Küçük Bakkalköy Yolu Caddesinden 29 kapı numarası alan, etrafı çevrili.kapısında güvenliği olan,kapalı açık otoparkı bulunan,çevre düzenlemesi yapılmış,çocuk oyun sahası ve yüzme havuzunun bulunduğu. Şeker Evler Sitesi olarak bilinen site içinde yer alan A Blok altıncı kat 25 nolu dairedir.Söz konusu gayrimenkulun yerinde incelenmesinde, daireye girişte bir hol, hole açılan salon,balkonlu mutfak ile bir koridorla, üç yatak odası , tuvalet ve banyo mahallerinden ibarettir.Yerler hol, muftak ve ıslak zeminlerde karo seramik kaplama olup.salon ve odalarda parke kaplamadır.Mutafakta tezgah alt ve üst dolapları mevcut olup,ankastre olarak yapılmıştır.Banyoda lavabo,klozet ve duşakabin bulunmaktadır.Daire takriben 120 m2.yüzölçümlüdür.Bina vasatın üzerinde malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup,binada su,elektrik,asansör (çift asansör) ve kalorifer tesisatları bulunmaktadır.lsınma sistemi merkezi ısıtmadır.Bina her türlü

belediye hizmetlerinden yararlanmakta olup,ulaşımı kolay bir konumdadır.

KİYMETİ : Taşınmazın bulunduğu semt,semt içindeki yeri,imar durumu,inşa tarzı.hali hazır vaziyeti.bu civardaki daire alını satım rayiçleri.kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi,binanın yıpranma payı,kıymetine etki eden tüm unsurlar ile günün iktisadi koşulları da göz önünde buludurularak tamamının değerine 290.000.00-TL.(ikiyüzdoksanbinlira) sı kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI :1-Yukarıda tapu kaydı.imar durumu.hali hazır durumu ve evsafı ile kıymeti verilen taşınmazın ;

1.Satışı 28/08/2012 Salı günü ; saat: 10:00 ‘den,saat: 10:10 ‘e kadar.

2.Satışı 07/09/2012 Cuma günü ; saat: 10:00 den,saat:10:10 ‘e kadar,

Kadıköy 3.İcra Müdürlüğü'nde adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen kıymetlerin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla gayrımcnkuller en çok artırana ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa ençok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 10 gün daha uzatılarak lO.gün olan yukarıda yazılı tarih ve saatlerde gayrimenkul 2.artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul ençok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda ençok artırana ihale edilecektir.Şu kadar ki.artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar Milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir ve derhal tahsil olunacaktır..Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.Taşınmazı satın alanlar,ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ; ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İ.İ.K. 130.maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar. %1 oranında Katma Değer Vergisi, ihale damga pulu bedeli. Tapu alım harcı.Tahliye masrafları alıcıya aittir.Birikmiş vergiler.tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarınım dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütcselsilen mesul olacaklardır.İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak.bu fark,varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiğ örneği gönderilebilir.

6-Saltşa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları .başkaca bilgi almak isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İ.İ.K. 126 (*_) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No:27

B:45045 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!



Geri Dön