26 / 04 / 2024

inşaat çeliği ihracatı

inşaat çeliği ihracatı

İnşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Türk firması Matil A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi oldu.

AB'ye inşaat çeliği ihracatında yüzde 99 artış!

Dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi konumundaki Türkiye, daralan iç pazar ve ilave vergiler sebebi ile çöken ABD ihracatının ardından, en büyük pazarı konumundaki Avrupa Birliği'nde de önemli kayıplar yaşama riski ile karşı karşıya.

İnşaat çeliği ihracatı 7 ayda yüzde 15.3 arttı!

2017 yılı Ocak-Temmuz döneminde, inşaat çeliği ihracatı miktarda yüzde 15.3 artışla 10 milyon 900 bin tona, değerde ise yüzde 30.8 artışla 6 milyar 600 milyon dolara yükseldi.

İnşaat çeliği ihracatı yüzde 10,3 azaldı!

Çelik İhracatçıları Birliği verileri açıklandı. İnşaat çeliği ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 2,7 milyon ton oldu.

Türkiye inşaat çeliği ihracatında 1. sırada!

Çelik sektörünün 32,2 milyon ton hurdayı ekonomiye kazandırdığını belirten Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci "Toplam hurda ithalatının 4,7 milyar dolarlık bölümüyle yapılan üretimle 8,6 milyar dolarlık ihracata imza atıldı" dedi...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

İnşaat şantiyelerde işçi alarmı: Konutların teslim tarihi gecikiyor!

Türkiye'deki inşaat şantiyelerinde işçi krizi alarm veriyor. Ülkenin uzun yıllardır büyüme lokomotifi olan inşaat sektöründe istihdam sayıları gün geçtikçe geriliyor. Bu noktada çalışan sayısı 2.5 milyondan 1.8 milyona düştü.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Demir fiyatlarında beklenmedik düşüş! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İşte 2023 güncel demir fiyatları...

Sabit fiyat bandından işlem görmeye başlayan inşaat demirleri için zam ihtimali ortadan kalktı ve inşaat demiri fiyatları düşüşe geçti. İşte güncel fiyatlar...

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

İnşaat sektöründe ihracat rekoru bekleniyor! TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi sektörü besleyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

İnşaat malzemeleri sanayisinde ihracat artışı devam ediyor! 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak ayı sonuçları Türkiye İMSAD tarafından açıklandı. Rapora göre, inşaat yapı malzemeleri sanayisinde ihracat artışı sürüyor.

Bakanlık yükselen inşaat maliyetleri için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı yükselen inşaat maliyetine el koymaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak bakanlık tarafında kısa zaman içerisinde yeni düzenleme yapılacak.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

inşaat çeliği ihracatı Haberi

inşaat çeliği ihracatı

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için inşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarıldı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Verilere göre, DTÖ üyesi olmayan ülkelere inşaat demiri için yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 30'a yükseltildi.

Ticaret Bakanlığının İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak...