19 / 03 / 2024

Hükümet yurt yapımı için özel sektöre teşvik getiriyor

Hükümet yurt yapımı için özel sektöre teşvik getiriyor

Hükümet 81 ilde üniversite kurulmasının ardından üniversite öğrencilerine yurt yapımını artırmak için özel sektöre teşvik getirmeye hazırlanıyor



Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, her ile bir üniversite kurulduğunu hatırlatarak, üniversite kurulan bölgeler ile diğer bölgelerde yurt sayısını artırmanın yollarını aradıklarını söyledi. Bakan Özak, "81 ile üniversite kurduk. YÖK kontenjanları artırdı. Bu konuda sorumluluğumuz arttı. Özellikle `nasıl daha fazla yurt yaptırabiliriz', bunun çözümlerini aramaktayız.Yalnızca kamudan değil, özel sektöre özel bir teşvik getirerek bunu yapmanın yollarını aramaktayız. Bu konuda çalışmalarımızı ileride Meclisimize getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Özak, halen 16 bin 500 kapasiteli yurt yapımının devam ettiğini, bir tane 500 kapasiteli projenin sözleşme aşamasında olduğunu, on sekiz tane 17 bin 650 kapasiteli yurt inşaatı projesinin ihale aşamasında bulunduğunu ve 36 adet 24 bin 300 kapasiteli yurt projesinin ise adaptasyon projesi, zemin etüdü ve arsa işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.
Şükran Kaban/Türkiye


Geri Dön