26 / 04 / 2024

Konak'ta satış memurluğundan 2.1 milyon TL'ye satılık kargir ev ve daire!

Konak'ta satış memurluğundan 2.1 milyon TL'ye satılık kargir ev ve daire!

İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Konak Alsancak'ta yer alan kargir ev ve daireyi satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin muhammen bedeli 2 milyon 190 bin TL olarak belirlendi.





İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Konak Alsancak'ta yer alan kargir ev ve daireyi satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 2 milyon 190 bin TL olarak belirlendi. 


İhaleleleri; 27 Şubat 2015 tarihinde 14:50- 15:20 arasında  İzmir  Adliyesi D 3 Blok zemin katta bulunan 9 nolu müzayede odasında açık artırma usulü ile yapılacak. 



İhale ilanı:



GM.SATIŞ 

İZMİR 7.SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ - Evrak No: 2014/25S


T.C. İZMİR 7. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU


2014/25 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Tapu kaydı : izmir II, Konak İlçe, Alsancak Mah. 1223 Ada No, 9 Parselde bulunan


I. Kat2Nolu Bölüm


Özellikleri : Taşınmaz, 5 oda, salon, mutfak, iki banyo ve VVc'den ibaret olup 270,00 m2 kullanım alanlıdır. Salon ve 5 oda ile koridorların döşemeleri meşe parke , matfak karo plaka , banyolar seramik malzeme ile Mutfak ve Banyoların duvarları fayans malzeme ile kaplıdır. Duvarlar kağıt badanalı olup tavanlar yağlı boya ile badanalıdır. Pencere doğramaları alüminyum kapı doğramları ahşap malzemeden yapılmıştır. Banko alt ve üstü ahşap dolaplı mutfağı ile lavabolu, alafranga Wc.li küvetli banyosu vardır. Güney doğu odası ile Kuzay oda ve mutfağına açılan balkonu mevcuttur. Batı cephesinde ve cephenin tamamını kaplıyan 1.50 m genişliğinde ve II, 00 m. Uzunluğunda deniz manzaralı balkonu bulunmaktadır. Merkezi kalorifer ısıtmalıdır. Bina asansörlüdür. Taşınmaz civarında konsolosluk binaları yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu yerdeki taşınmazların zemin katında ticari faaliyet gösteren kefetaıya türünde mekanlar mevcuttur. Belediye ve Kamu hizmetlerinden faydalanmaktadır.


Adresi Atatürk Cad. No: 356 K:l D: 2 Alsancak-konak izmir adresinde yer almaktadır.


Yüzölçümü 270,00 m2


Arsa Payı


İmar Durumu 


Taşınmaz İmar planında Ticaret seçenekli Konut bölgesinde (zemin katta konut yapılamaz) kalmakta olup, Bitişik Nizamda 8 katlı yapı yapılabileceği bildirilmiştir.


Kıymeti 1.800.000,00 TL 


KDV Oranı %18


Kaydındaki Şerhler


1. Satış Günü 27/02/2015 günü 14:50- 15:00 arası


2. Satış Günü 25/03/2015 günü 14:50 - 15:00 arası


Satış Yeri İzmir Adliyesi D 3 Blok zemin katta bulunan 9 nolu müzayede odasında -


2 NO'LU TAŞINMAZIN


Tapu kaydı : İzmir İl, Konak İlçe, 2. Karantina Mah. 770 Ada No, 22 Parsel Nolu taşınmaz


Özellikleri : Taşınmaz, Zemit + 3 kat olmak üzere toplam 4 katlı ve 3. Sınıf B grubu tarzında, betonarme Karkas olarak inşa edilen Çatı katı ile beraber üç katlı kargir ev vasıflı taşınmazdır. Taşınmazın yer aldığı bina 60 yıllık olup % 50 yıprannıalıdır.


Zemin kat : 2 oda Salon,. Banyo, Mutfak ve Wc'den ibaret olup, yaklaşık 75,00 m2 kullanım alanlı olup mesken olarak kullanılmaktadır.


l.Kat : 2 Oda, Salon, Mutfa, banyo ve VVc'den ibaret olup net 75 m2. Kullanım alanlıdır. Döşemeler karo plaka üzeri halı kaplı olup, diğer hacimler seramik 107 m2 Taşınmaz, imar planında konut bölgesinde kalmakta olup, Bitişik nizam kaplıdır. Tavan ve duvarlar sıvalı ve badanalıdır.


2. Kat : 2 Oda, Salon, banyo, mutfak ve Wc'den ibaret olup yaklaşık 75 m2 kullanım alanlıdır. Döşemeler karo plaka üzeri halı kaplı olup, diğer hacimler seramik malzeme ile kaplıdır. Tavan ve duvarlar sıvalı ve badanalıdır.


3. Kat : 2 Oda, Salon, Mutfak, Banyo ve Wc,den ibaret olup yaklaşık 75,00m2 kullanım alanlıdır. Döşemeler laminant malzeme ile kaplıdır. Tavan ve duvarlarsıvalı ve badanalıdır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap malzemeden yapılmıştır. Giriş kapısı Amarikan panel kapıdır. Mutfak Banyo alt ve üst ahşap dolaplıdır. Küvetli, alafranga tavaletli ve lavabolu banyosu mevcuttur. Mesken olarak kullanılmaktadır, taşınmazın yakın çevresinde planlı yapılaşmalar mevcut olup binaların genellikle apartman şeklinde inşa edildiği Güney tarafında ve taklibi 500 m. Mesafede inönü caddesi ile metro istasyonu bulunmaktadır.


Adresi : Taşınmaz 2. Karantina Mah. 154 Sk. No: 14 Atlı apartmanı Konak İzmir adresindedir.


Yüzölçümü


Arsa Payı


imar Durumu 4 kata imarlıdır.


Kıymeti : 390.000,00 TL


KDV Oranı : %1


Kaydındaki Şerhler :


1. Satış Günü : 27/02/2015 günü 15:10 - 15:20 arası


2. Satış Günü : 25/03/2015 günü 15:10 - 15:20 arası


Satış Yeri : izmir Adliyesi D 3 Blok Zemin katta bulunan 9 nolu müzayede odasında -


Satış şartları :


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dair olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/25 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzer ilan olunur.04/12/2014


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön