25 / 04 / 2024

Likör Fabrikası projesi Kasım'da satışta! 750 bin dolara!

 Likör Fabrikası projesi Kasım'da satışta! 750 bin dolara!

Firma: Viatrans – Meydanbey

Türkiye’nin 2012’de ‘Onur Ülkesi’ olarak katıldığı ve global gayrimenkul sektörüne yön veren fuarda Viatrans – Meydanbey, İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy’deki projesini 2-4 Ekim tarihleri arasında körfezli yatırımcılarla buluştu




Likör Fabrikası projesinin Kasım'da satışa çıkması planlanıyor. 30 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan projenin adı henüz belli değil. İsviçreli Viatrans'ın yüzde 97 oranında ortak olduğu proje 2 kuleden oluşuyor. Birisinde dünya çapında çok ünlü 5 yıldızlı bir otel zinciri olacak. İkinci kule residencelardan oluşacak. Residence hizmetlerini bu ünlü 5 yıldızlı otel verecek.


Tebernüş Kireçci Dubai'den bildiriyor! 


Kuleler 40 katlı olacak. 6. kattan itibaren deniz görülecek. Projede toplam 250 konut yer alacak. Projedeki konutların alanları 80 ila 252 metrekare arasında değişecek. Fiyatları ise 750 bin dolardan başlayacak. Konutların altında ayrıca 4 kat ofis bulunacak. Ofislere ünlü otel zinciri hizmet verecek. proje kapsamında ofislere dahil 53 ticari alan bulunacak. 


Mimarisinde Emre Arolat'ın imzasının görüldüğü projede ofisler modüler sistemle yapılacak. 100 metrekare ve katlarında olacak ofislerde toplam ticari ünite de 84. Projede eski likör fabrikası aynen restore edilecek ve sanat galerisi olarak kullanılacak. 




TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Viatrans-Meydanbey, Mecidiyeköy’deki uluslararası inşaat projesi hakkında ipuçlarını Dubai Cityscape Global 2012 Fuarı’nda körfezli yatırımcılarla paylaştı. İstanbul’un en değerli arazisi Eski Likör Fabrikası üzerinde yükselecek olan kültür-yaşam-moda merkezi yatırımcılarla buluştu. Lüksün ve konforun merkezi olacak 5 yıldızlı otel kalitesi ile buluşturulduğu residence yaşamı ve tüm ayrıcalıkları İstanbul ile birlilte tüm dünyaya sunuluyor. İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy’de lüksün tanımını yeniden yazacak. Yüzdeyüz İsviçre fonu olan Viatrans, İsviçre mükemelliyetçiliğini Türkiye’ye getiriyor. 


Dünyada gayrimenkul sektörünün nabzının attığı Cityscape Global 2012 Fuarı’nda global yatırımcı ile buluştuklarını belirten Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Türkiye’nin onur konuğu olduğu Dubai Cityscape Global 2012 Fuar’ında, Eski Likör Fabrikası projesinin lüks yaşamın merkezi olarak İstanbul’un ve dünyanın sayılı seçkin yaşam merkezlerinden biri olacağını belirtti. Haydar Özkan, ''Eski Likör Fabrikası arazisinde dünyanın en iyi isimleri ve markalarıyla son dört yıldır büyük bir titizlikle tasarlayıp geliştirdiğimiz lüksün tanımını değiştirecek karma projemizi çok yakında ülkemizin takdir ve beğenisine sunacağız. Ancak bu yıl Türkiye’nin Onur Konuğu Ülke olması nedeniyle Dubai Cityscape Fuar’ında yer almamızı, ülkemize ve İstanbul’a olan sorumluluğumuzun bir parçası olarak değerlendirdik. Buna göre ve resmi lansman öncesinde projemizi, Türkiye’nin bir prestij projesi olarak Dubai’de uluslararası beğeniye sunduk. Dünyada gayrimenkul sektörünün değişen ve gelişen yüzü Türkiye’yi yine dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından birinde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu katılımımızın, gayrimenkul geliştirme sektörünün Türkiye’de geldiği ileri noktayı en iyi şekilde gösterdiğini ve uluslararası yatırımcıların ülkemize ve projemize olan ilgi ve katkıların önünü açacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin onur ülkesi olarak misafir edildiği fuarda, Türkiye’nin yanı sıra gayrimenkul sektörününde önemli yatırımlara imza atan birçok ülke ve yatırımcı da yerini aldı. Irak, Rusya, Mısır, Katar, İngiltere, ABD ve Hindistan’ın katılımcı olduğu Cityscape Global 2012’de Dubai yatırımlarıyla en çok dikkat çeken ülkeler arasında yer aldı. Rus ve Katar yatırımcılar da bu yıl fuarın inşaat sektöründe önemli projelere imza atan ülkeleri arasında yer aldı’’ dedi.


Tarihin esintilerini ve modern yaşamın çizgisini İstanbul’un eşsiz güzelliğinde bir araya getiriyor.


Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde 190.000m2'lik bir alanda yükselecek projenin, Türk ve yabancı başarılı mimarların modern ve tarihi dokuları harmanladığı yaşam stilini tüm dünyaya unuyor. Tarihi likor fabrikasının muhteşem havasında yükselen projede, 5 yıldızlı bir otel, otel lüksünü ve hizmetini yaşamınızla buluşturacak residans, iş merkezi ve kurulduğu mistik alanın dokusuna sadik kalarak en güzel şekilde yansıtan kültür ve sanat merkezi bulunuyor.  Fransız mimar Roberts Mallert Stevens'ın Fransa dışında tasarladığı tek Türk yapısı özelliğine sahip likör fabrikası modern mimalık tarihinin en önemli öğelerinden biri. 


 1930 yılında inşa edilen tarihi fabrika, kapsamında dev projelerin mimari Emre Arolat tarafından tarihi mirasına sadık kalınarak restore edildi. Tarihin, sanatın ve modern yaşamın lüks markası olacak projenin, 5 yıldızlı otelin, sanat ve iş merkezlerinin yanı sıra 10.000 m2’lik bahçesi ile doğanın rahat nefesini İstanbulluya armağan ediyor.  Asırlık çınar ağaçlarının olduğu yapıda Sanatsal bir zevkin ve zengin bir kültür ile birleştirildiği proje modern yaşamın son noktasını İstanbul’un merkezinde dünya ile paylaşıyor.



Geri Dön