23 / 04 / 2024

Mahmutbey-Esenyurt metro hattı bin 80 günde tamamlanacak!

Mahmutbey-Esenyurt metro hattı bin 80 günde tamamlanacak!

Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı yer tesliminden itibaren bin 80 gün içerisinde tamamlanacak. Projenin ihalesi ise Ağustos ayında yapılacak.



2003 yılında yapılan İncirli-Beylikdüzü metro hattı projesi yine başka bahara ertelendi. 6 yeni metro hattının projesinin ihale aşamasına geldiğini duyuran İBB, 13 yıldan beri bekleyen Beylikdüzülüleri yine hayal kırıklığına uğrattı


Ayrımcılık mı yapılıyor?


İstanbul'a yapılacak 6 yeni metro hattı projesinin ihale tarihleri İBB tarafından duyuruldu. 13 yıl bönce projesi yapılmış olmasına rağmen İncirli-Beylikdüzü metro hattının ihalesi ise yine başka bahara kaldı. Beylikdüz'nün es geçilmesi 'siyasi ayrımcılık' olarak yorumlanırken, 18,5

kilometrelik Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının ihalesinin Ağustos'ta yapılacağı belirtildi.


Bin 80 günde tamamlanacak


Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna ilişkin ihale de Ağustos'ta gerçekleştirilecek. İşin yapım süresi ise yer tesliminden itibaren bin 20 takvim günü olarak belirlendi. Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı ise yer tesliminden itibaren bin 80 gün içerisinde tamamlanacak.


Üç şerit geliş üç şerit gidiş



Deniz tabanına çakılan kazıklar üzerine kurulacak olan su altı köprüsü deniz seviyesinin 8,5 metre altına inşa edilecek. Mevcut köprünün engellemiş olduğu su akıntısı, ulaşımın suyun altına alınmasıyla tekrar sağlanarak Haliç’in temizlenmesine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Üç şerit geliş, üç şerit gidiş olmak üzere köprü toplam 900 metre uzunluğunda olacak. Proje ile birlikte Haliç kıyısındaki tarihi yapıların ön plana çıkarılması öncelikli hedef olacak ve Haliç kenarları yeniden tanzim edilerek yeni rekreasyon ve yeşil alanlar kazandırılacak.


6 yeni metro hattı


Yatırımların büyük bir bölümünü ulaşıma ayıran İBB metro çalışmalarına da hız verdi. İstanbul'a 12 yılda 98 milyar liralık yatırım yapan İBB'nin 2016 yılında da 16,3 milyar liralık yatırım bütçesi bulunuyor. İBB, Temmuz ve Ağustos'ta 6 metro hattına ilişkin ihale yapacak. Kirazlı-Halkalı metrosu inşaat ve elektromekanik işleri, otopark ve depo alanı inşası ihalesi Ağustos ayında düzenlenecek. 9,7 kilometre uzunluğa sahip olacak olan metro hattında 9 istasyon bulunacak. Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinden geçecek hatla trafik yoğunluğunun da azalması öngörülüyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi, yer tesliminden itibaren bin 20 gün olarak belirlendi.Başakşehir-Kayaşehir metro hattı da Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 6 kilometre hat üzerinde 4 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak başlaması ve 900 günde tamamlanması hedefleniyor.


Esenyurt'a metro geliyor


Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna ilişkin ihale Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki hatta, 11 istasyon bulunacak. İşin yapım süresi ise yer tesliminden itibaren bin 20 takvim günü olarak belirlendi. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattına ilişkin ihalenin de detayları belli oldu. İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan hattın ihalesi Ağustos'ta yapılacak. 18,5 kilometre hat üzerinde 11 istasyondan oluşan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının iş süresi, yer tesliminden itibaren bin 80 gün olarak açıklandı. Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattına ilişkin ihale Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 12 kilometrelik hatta 8 istasyon olacak. Bu ihalede iş süresi bin 20 gün olarak belirlendi. 




Gazetem İstanbul


Geri Dön