29 / 03 / 2024

Serdar Kaya Danca Türkiye'nin CEO'su oldu!

Serdar Kaya Danca Türkiye'nin CEO'su oldu!

Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye, mobilya sektöründe Serdar Kaya ile el sıkıştı. Koleksiyon Mobilya, Tuna Ev, Doğtaş, Kale Mobilya ve AHK Interiors'te üst düzey yönetici olarak yer alan Kaya, Danca Türkiye'nin CEO'su oldu.



2001 yılından bu yana Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Ortadoğu’ya da toplam üretiminin yüzde 90’ını ihraç eden Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye, mobilya sektöründe 38 yıllık deneyime sahip Serdar Kaya ile el sıkıştı. Koleksiyon Mobilya, Tuna Ev, Doğtaş, Kale Mobilya ve AHK interiors gibi sektörün en büyük şirketlerinde üst düzey yönetici olarak yer alan Kaya, Danca Türkiye'nin CEO'su oldu. 


1997 yılında Hollanda’da kurulan ve kurulduktan dört yıl sonra üretim merkezini Bursa'ya taşıyan Danca, ilk mağazasını geçen yıl Danca Ev/Home adıyla Manavgat'ta faaliyete geçirdi. Modüler ve giydirilebilir oturma gruplarında yoğunlaşan ve uluslararası çapta ünlü tasarımcılarla çalışan Danca, tanınmış markalara da üretim yapıyor. Bursa'da ürettiği oturma gruplarını Hollanda, Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihraç eden firma, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Ortadoğu'da bulunan ülkelere de sipariş üzerine üst segmentte üretim  yapıyor.    


Yılın yöneticisi seçildi


Bursa’da bulunan teknolojisi yüksek üretim tesisinde, ayda ortalama 2.000 oturmalık kanepe/koltuk üreten Danca, markasını hem mağazalaşarak hem de bünyesine kattığı deneyimli yöneticilerle güçlendiriyor. Koleksiyon Mobilya, Tuna Ev, Doğtaş, Kale Mobilya ve AHK Interiors gibi sektörün en büyük şirketlerinde üst düzey yönetici olarak yer alan Serdar Kaya, bugüne kadar üretim, satış ve pazarlama, planlama ve yönetim organizasyonları alanlarında çeşitli çalışmalar yürüttü. Toplam kalite, kurumdaşlık, liderlik ve yöneticilik konularında mesleki eğitimler alan Kaya, 1998 yılında Tekirdağ GYİAD tarafından "yılın yöneticisi" seçildi. 


Serdar Kaya kimdir?


2004 yılında Domino Mimarlık'a yüzde 50 hisseyle ortak olan Serdar Kaya, Medaş Mobilya'da fabrika müdürü, Tuna Ev Mobilyaları'nda satış koordinatörü, Doğtaş Mobilya ve Kale Mobilya'da genel müdür, AHK Interiors'da genel koordinatör olarak çalıştı. Türkiye'nin en önemli mobilya markalarından Koleksiyon Mobilya'nın yönetim ekibine, üretim tesisinin kuruluşu, makine parkının yerleştirilmesi, üretim kadrosunun oluşturulması ve üretime başlanması aşamalarında dahil oldu. Koleksiyon Mobilya'nın yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulunan Kaya, bu süreçte üretim koordinatörü, üretim direktörü, fabrika müdürü, üretim müdürü, işletme müdürü olarak da görev aldı. 2002 yılında firmanın satış koordinatörlüğüne atandı ve tüm perakende satış noktalarının, bayilerin ve yeni bayi yapılandırmalarının başına geçti. Bu görevde 20 milyon TL'lik satış bütçenin yönetiminden sorumlu oldu. 


1983 yılından bu yana "Sevk Ve İdare Süreçlerin İyileştirilmesi", "ISO Kalite Sistemleri", "İnsan Kaynakları", "Üstün Satış Yönetimi", "Takım Çalışması" gibi alanlarda çeşitli eğitimler alan Serdar Kaya 01 Eylül'den itibaren Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca Türkiye'de CEO olarak çalışmaya başladı. 


1959 yılında İstanbul’da doğan Serdar Kaya, Şişli Terakki Lisesi mezunu, evli ve iki çocuk babası. 




Geri Dön