19 / 04 / 2024

Seyhan'da kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe ret!

Seyhan'da kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe ret!

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerinde kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.



Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi nedeniyle bir araya gelerek dernek kurmak isteyen mahallelilere, ‘Biz dernek kapatıyoruz, siz dernek kuruyorsunuz’ dendi, talep OHAL gerekçesiyle reddedildi. Mahalle halkının taleplerini dile getireceği etkinliğe de izin verilmedi. 


Konuya ilişkin mahalle halkı adına seçilen bir heyet İHD  Adana  Şube binasında bir açıklama yaptı. Mahalle sakinleri adına konuşan Ersin Şener, kentsel dönüşüme karşı mahalle derneği kurmak istediklerini ve bunun için de Valiliğe başvurduklarını belirterek, valilikte görüştükleri yetkililerin kendilerine ‘yardımcı olamayacaklarını’ söyleyerek, emniyete yönlendirdiklerini belirtti. 


POLİS: BİZ DERNEK KAPATIRKEN SİZ DERNEK AÇMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ

Dernek kurmak ve şenlik yapmak için emniyete yaptıkları başvurudan da sonuç alamadıklarını söyleyen Şener, “Emniyet mensupları ‘biz dernek kapatırken siz dernek açılışı yapmaya çalışıyorsunuz’ dedi ve OHAL gerekçesi ile izin verilemeyeceğini söylediler” şeklinde konuştu. 


Barbaros ve Bey mahallelerindeki kentsel dönüşümle 130 metrekarelik evlerin yerine daha küçük evler verilip, mahalle halkının borçlandırılmasının gasp olduğunu belirten Şener, kentsel dönüşümün olumsuz sonuçlarına karşı mahalle halkının haklarını korumak için dernek kurmak istediklerini, yapacakları şenlikle de seslerini duyurmak istediklerini belirten Şener, Seyhan Belediyesi Başkanı’na da mahallelilerle görüşerek, taleplerini dinleme çağrısı yaptı. 


OHAL’LE MAHALLELİNİN HAK ARAMASINA ENGEL

İHD Adana Eş Başkanı İlhan Öngör de darbe girişimi sonrasında demokrasiden söz eden hükümetin ve yetkililerin, OHAL gerekçesi ile mahalle sakinlerinin hak arama mücadelesini bastırmak istemesinin demokrasiye ters düşeceğini ifade etti. Barınma hakkının Anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken Öngör, sivil toplum kuruluşları ve İHD olarak hak arama mücadelesi veren mahalle sakinlerinin yanında olacaklarını söyledi.


Evrensel


Geri Dön