24 / 04 / 2024

1071 Malazgirt Bulvarı, Öveçler’de bir gecekonduya takıldı!

1071 Malazgirt Bulvarı, Öveçler’de bir gecekonduya takıldı!

Marjinal grupların engellemesine rağmen rekor sürede tamamlanan 1071 Malazgirt Bulvarı Öveçler’de bir gecekonduya takıldı. Büyükşehir yola devam etmek için gecekonduyla ilgili değer tespit davasının sonuçlanmasını bekliyor



ODTÜ'lü marjinal gruplar, CHP'li milletvekilleri ve TMMOB'a bağlı meslek odalarının tüm engelleme çabalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından rekor sürede tamamlanan 1071 Malazgirt Bulvarı, yol üzerinde kalan gecekondu sahibinin astronomik rakamlar talep etmesi nedeniyle tamamlanamadı. Ankara'da Eskişehir Yolu'nun yükünü azaltan ve trafiği rahatlatan bulvar, Öveçler'de yolun tam ortasında kalan bir gecekonduya takıldı.


4.5 MİLYON TL İSTEDİ

1071 Malazgirt Bulvarı proje aşamasındayken  Ankara  Büyükşehir Belediyesi hazırladığı Kıymet Takdim Raporu üzerinden mal sahibi ile görüşmelere başladı. Mal sahibinin arazi ve kaçak kuyular için 4.5 milyon TL ücret talep etmesinin ardından görüşmeler son buldu. 7 yıldır süren kamulaştırma davalarından da bir sonuç çıkmadı. Bölge ile ilgili yeni bir imar planı çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eylül 2015'te değer tespit davası açtı. Belediye şimdi açtığı değer tespit davasının sonuca bağlanmasını bekliyor.


GECEKONDU TRAFİĞİ TIKADI

Bulvarı kullanan 90 bin sürücü, Öveçler'de bir gecekondu yüzünden tıkanan trafiğe isyan ediyor. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda çalışmalara başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, gecekonduyu yıkarak vatandaşları büyük bir sorundan kurtaracak. Gecekondu kaldırılınca Anadolu Bulvarı'ndan, Eskişehir Yolu istikametinden gelen araçlar hızlı ve sorunsuz bir şekilde, alt ve üst geçitlerden Dikmen'e geçip, yeni çelik köprüden Çankaya Yıldız ve Turan Güneş Bulvarı'na ulaşabilecek.


KEÇİÖREN BULVARI'NDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Büyükşehir Belediyesi, Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak 'Yeni Keçiören Bulvarı'nın yapımına başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Yeni Keçiören Bulvarı'nın Basınevleri bölümündeki 3 katlı köprülü kavşak çalışması nedeniyle Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi'nin bir bölümünün trafiğe kapatıldığını belirtti. Üçpınar, "Basın Caddesi'nden Gülhane Caddesi'ne bağlantı için Yazgı Sokak ve 13. Sokak kullanılabilir, Gülhane Caddesi'nden Basın Caddesi'ne bağlantı için de 15. Cadde ve Yazgı Sokak kullanılarak bağlantı sağlanabilir" dedi.



Sabah Ankara


Geri Dön