26 / 04 / 2024

19 milyon konuttan sadece 3 milyonu sigortalı!

19 milyon konuttan sadece 3 milyonu sigortalı!

Generali Sigorta Araştırma Merkezi'rıin (GAM) yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor...



Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti. İl bazında inceleme yapıldığında konutlarda sigortalılık oranının İstanbul ve Ankara'da daha yüksek olduğuna vurgu yapan Dobric, "Kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek kadar az. Konut poliçelerinde hasar frekansının düşük, ancak hasar maliyetlerinin çok yüksek olması konut poliçesi yaptırmanın önemini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 



Yangınlar en fazla ocak ayında çıkıyor

En sık görülen hasarlar sel ve su baskınından kaynaklanıyor. Özellikle İstanbul'da Alibeyköy ve Kağıthane'de sel ve su baskınından kaynaklanan hasarlar çok yüksek. Yangın ve hırsızlık, konutlar açısından önemli risk nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle istanbul'un Avcılar, Sefaköy, Yenibosna ve Bahçelievler'de hırsızlık hasarları diğer bölgelere nazaran daha yüksek. 

Ağustos sonunda 6 milyon konutun olduğu istanbul'da karşılaşılan yangın hasarı sayısı 3 bin 522 adet. 

Aynı verilerden hareketle bu hasarların en çok ocak ayında ve saat 12.00-18.00 saatleri arasında meydana geldiği görülüyor. Bu yangınların çoğu kısmi hasar olarak gerçekleşiyor. Yangınlar yaygın olarak sigara ve elektrik kontağından çıkıyor. 


Miliyet


Geri Dön