28 / 03 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan önce tamamlanabilir!

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan önce tamamlanabilir!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde inceleme yapan Başbakan Yıldırım, "İnşallah 2023'te bu muazzam eseri Çanakkalemize, Türkiye'ye kazandırıyoruz. Belki daha önce de bitirebiliriz. İnşallah 5 sene öngörülüyor ama daha önce de bitirmeye gayret edeceğiz." dedi. 



Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Çanakkale Valiliğini ziyaret etti ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı. Yıldırım incelemenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. 


Adadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Yıldırım, 84 metreye 24 metre ebadında bir kuru havuzun inşa edildiğini ve bu havuzun köprünün kulelerinin oturduğu ayakların inşaatını yapmak üzere inşa edildiğini söyledi. Yıldırım, bunların her birinin ağırlığının 48 bin ton olduğunu, yani yaklaşık 150 bin tonluk gemi ebadındaki bir yapıdan söz ettiklerini ifade etti. 

 

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan önce tamamlanabilir!


Bu yıl sonuna kadar beton kulelerin (keson blok) yapımının devam edeceğini ifade eden Yıldırım, sonradan kuru havuzun açılacağını ve suda yüzdürülüp, dışarı alınarak yerine monte edileceğini söyledi. Yıldırım, "İnşallah 2023'te bu muazzam eseri Çanakkalemize, Türkiye'ye kazandırıyoruz. Belki daha önce de bitirebiliriz. İnşallah 5 sene öngörülüyor ama daha önce de bitirmeye gayret edeceğiz." dedi.


Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü Türk-Kore ortak girişiminin yaptığını, dolayısıyla Türkiye'nin gurur duyacağı bir eser olacağını söyledi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan önce tamamlanabilir!


Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu proje ne işe yarayacak? Nelere faydası var? Her şeyden önce 1., 2. ve 3. köprü ve 2 tünelden sonra iki kıtayı bir kez daha Çanakkale'de birleştiriyoruz. Karşıdan karşıya geçiş sadece 4 dakikaya inecek. Bu ne demektir? Çanakkale, tarımda, meyvecilikte çok gelişmiş bir ilimiz. Bu köprüyle beraber lojistik, ikmal daha da hızlanacak Çanakkale'nin bereketine bereket katacak. Aynı zamanda da özellikle Avrupa'dan, Trakya'dan gelen trafik, Ege'ye, Akdeniz'e doğrudan geçmiş olacak. İstanbul üzerindeki trafik yükünü de azaltmış olacak. Daha bir çok faydaları var, saymakla bitmez."


Geri Dön